Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saglabājot dažus darbiniekus Rīgā, Doždj redakcionālo centru pārcels uz Amsterdamu

Saglabājot dažus darbiniekus un biroju Rīgā, Krievijas neatkarīgā programma Doždj (Дождь/TV Rain) redakcionālo centru pārcels uz Amsterdamu, sociālās saziņas vietnē Telegram informēja medijs.

"Doždj" saņēma Eiropas raidīšanas licenci Nīderlandē, kas izsniegta uz pieciem gadiem un kas ļauj kanālam atgriezties kabeļtelevīzijas sistēmās.

Saņemot apraides licenci Nīderlandē, "Doždj" pārvietos savu redakcionālo centru uz Amsterdamu un šīs pilsētas studija kļūs par kanāla centrālo, tiklīdz medija darbinieki saņems darba atļaujas Nīderlandē.

"Doždj" 9.janvārī apstrīdēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par Latvijā izdotas apraides atļaujas anulēšanu. "Mēs nezinām, uz cik ilgu laiku izstiepsies tiesas process, tāpēc necentīsimies atgūt Latvijas licenci - mums ir svarīgi pēc iespējas ātrāk atjaunot raidīšanu kabeļtelevīzijā, ko izdarīsim ar Nīderlandes licenci," skaidroja medijā.

Plašsaziņas līdzekļa ieskatā NEPLP lēmums ir netaisnīgs, uzsverot, ka "Doždj" nav Latvijas nacionālās drošības drauds, savukārt pats lēmums pieņemts aiz slēgtām durvīm bez iespējas kanāla pārstāvjiem izteikt savus argumentus. "Mēs tiesā aizstāvēsim savu reputāciju, kuras izveidošanā ieguldīti pēdējie 13 gadi," paziņojumā norādīja "Doždj".

Medijs uzskata, ka NEPLP decembra lēmums par apraides atļaujas anulēšanu varētu kalpot kā negatīvs precedents citiem plašsaziņas līdzekļiem, kas ir reģistrēti Latvijā, bet raida krievu valodā vai auditorijām citās valstīs. Tāpat šādam lēmumam varot būt negatīvas sekas Latvijas mediju videi kopumā, uz ko iepriekš norādīja arī Latvijas Žurnālistu asociācija.

"Doždj" plāno saglabāt biroju un daļu darbinieku Rīgā, jo Latvija joprojām ir svarīga, ņemot vērā medija informācijas stratēģiju.

Patlaban "Doždj" noslēdz kompānijas "Deloitte" auditu, cerot saņemt standarta "Journalism Trust Initiative" sertifikātu jau tuvākajā laikā. Šādā veidā medijs cer apliecināt augstos profesijas standartus, kuriem seko "Doždj" darbinieki. "Mēs ticam, ka tas sekmēs plašas auditorijas kā Krievijā, tā ārpus tās robežām uzticību," akcentēja medijs.

Kā ziņot, Nīderlande ir piešķīrusi apraides licenci "TV Rain" jeb "Doždj", kuru decembrī bija anulējusi Latvija.

Saskaņā ar Nīderlandes nacionālā mediju regulatora Mediju komisariāta (CvdM) vietnē rakstīto, lēmums atļaut "TV Rain" raidīt Nīderlandē tika pieņemts 22.decembrī. Pirmās ziņas par šo lēmumu parādījās Nīderlandes medijos pirmdien, 9.janvārī. "TV Rain" vēl nav komentējis šīs ziņas.

CvdM lēmumā teikts, ka komerctelevīzijas apraides tiesības pieprasīja uzņēmums "TVR Studios B.V.", kas reģistrēts 6.decembrī. Šis uzņēmums 15.decembrī pa e-pastu un 16.decembrī pa telefonu nosūtīja Mediju komisariātam pieprasījumu par apraides licences piešķiršanu "TV Rain".

Domājams, ka apraides licences saņemšana vienā Eiropas Savienības (ES) valstī atkal ļaus "TV Rain" raidīt savu saturu kabeļtelevīzijā visās ES valstīs, ieskaitot Latviju.

Jau ziņots, ka NEPLP 6.decembrī nolēma anulēt apraides atļauju "Doždj", un šis lēmums stājās spēkā naktī uz 8.decembri. Lēmums par apraides licences anulēšanu tika pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju. "Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas