Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saistībā ar A hepatīta infekciju PVD slēdz Miltiņkrogu Dobeles rajonā

Dobeles rajonā ceļa posmā Jelgava-Dobele slēgts sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums „Miltiņkrogs” sakarā ar aizdomām par apmeklētāju inficēšanos ar A hepatītu, _Dienu _informēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Uzņēmums savu darbību pārtraucis, saņēmis PVD norādījumus un veic tīrīšanas un mazgāšanas pasākumus.

Pārtikas un veterinārais dienests 14.novembrī plkst.16.00 saņēma informāciju no SVA par minētā uzņēmuma apmeklētāju iespējamu saslimšanu ar A hepatītu. PVD Dobeles rajona pārvaldes inspektori nekavējoties devās uz informācijā minēto „Miltiņkrogu”. Pārbaudes laikā konstatēti pārkāpumi uzņēmuma paškontroles sistēmas ietvaros izstrādātās tīrīšanas un dezinfekcijas programmas plānoto pasākumu izpildē .

SVA noņemtajos virsmu nomazgājumos četros paraugos no desmit atrastas zarnu nūjiņu grupas baktērijas, kas liecina par neefektīviem tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumiem. Uzņēmums darbību pārtraucis līdz konstatēto neatbilstību novēršanai. PVD atkārtota pārbaude kopā ar SVA pārstāvjiem paredzēta 19.novembra pēcpusdienā. Par pārkāpumiem PVD uzsācis administratīvo lietvedību. Iepriekšējās pārbaudēs būtiski pārkāpumi nebija konstatēti.

Šodien paredzēta atkārtota PVD un Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) pārbaude. Par pārkāpumiem PVD uzsācis administratīvo lietvedību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


SVA: Seši saslimušie ar A hepatītu, iespējams, vainīgs "Miltiņkrogs"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas