Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sākas ziedojumu vākšanas akcija Diena, ziliem brīnumiem pilna

Sākot ar šodienu, visās Narvesen veikalu tirdzniecības vietās sadarbībā ar zinātkāres centriem Zinoo un Zili brīnumi sākas ziedojumu vākšanas akcija Diena, ziliem brīnumiem pilna. Tās mērķis ir sniegt iespēju teju 360 jauniešiem ar invaliditāti no visas Latvijas piedalīties inovatīvās nodarbībās, iepazīt dabaszinātnes un piedzīvot zilus brīnumus. 

Jauniešiem ar invaliditāti ir nepieciešams iedrošinājums un iedvesma turpmākiem panākumiem, jo daudzos mājo maldīgs priekšstats par to, ka invaliditāte ir teju nepārvarams šķērslis jaunu un kvalitatīvu zināšanu ieguvei. “Esam uzsākuši sadarbību ar zinātkāres centru Zinoo, lai spētu pārliecināt jauniešus no visas Latvijas, ka invaliditāte nav šķērslis mācībām. Bērni ar kustību traucējumiem nespēj dejot vai skriet, bet viņi var izzināt dabaszinātnes, fiziku, ķīmiju radošās un atraktīvās nodarbībās. Katram cilvēkam piemīt neatkārtojams potenciāls, tāpēc mēs kopā ar zinātkāres centru komandu vēlamies palīdzēt atklāt ikviena bērna radošo un prāta potenciālu, rosinot dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām. Iespējams, šīs nodarbības iedvesmos bērnus izvēlēties nākotnes profesiju un attīstīt savas prasmes,” stāsta SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.  

Ziedojumi tiks vākti līdz pat aprīļa vidum, savukārt projekta realizācija notiks, sākot ar šā gada septembri. Par saziedotajiem līdzekļiem Rīgā un Latvijas reģionos tiks rīkotas inovatīvas nodarbības, kas tiks veltītas dabaszinātņu izzināšanai. Tās vadīs zinātkāres centru Zinoo un Zili brīnumi speciālisti, kas arī līdz šim ir vadījuši nodarbības bērniem ar invaliditāti. Kopā ar viņiem bērni mācīsies veidot raķetes, attīrīt ūdeni, veidos gudro plastilīnu, kā arī uzzinās un apgūs vēl daudzus citus aizraujošus tematus. Tāpat nodarbību laikā bērni vēros un piedalīsies eksperimentu parādē. Tā ir izrāde par dabas spēkiem un parādībām mums apkārt. Demonstrējot dažādus fizikas un ķīmijas eksperimentus, bērniem būs iespēja praktiskā veidā izzināt pasauli mums apkārt.  

“Mūsu zinātnes centros tic, ka jebkuram cilvēkam piemīt unikāls potenciāls. Visi bērni pasaulē piedzimst talantīgi, taču talantu ir jāspēj atrast un attīstīt. Esmu drošs, ka akcija Diena, ziliem brīnumiem pilna palīdzēs atraisīt zinātkāri un uzzināt vairāk par dabas zinātnēm tiem bērniem, kuriem veselības problēmu dēļ ikdienā mūsu centri nav pieejami,” komentē Pauls Irbins, zinātnes centru Zinoo un Zili brīnumi veidotājs Latvijā. 

Ziedošanas akcija norisinās no 18. janvāra līdz 15. aprīlim, savukārt nodarbības tiks rīkotas no šī gada septembra līdz decembrim visā Latvijā. Ziedot ir iespējams visos Narvesen veikala tipa tirdzniecības vietās un zinātkāres centros Zinoo un Zili brīnumi. Akciju rīko SIA Narvesen Baltija un zinātkāres centrs Zinoo, atbalsta invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons, informatīvais atbalstītājs - Dienas mediji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas