Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sākts lidostas Spilve vēsturiskās ēkas remonts

Vēsturiskajā lidostas Spilve ēkā un tās teritorijā Daugavgrīvas ielā 140 sākusies restaurācija un remontdarbi, aģentūru LETA informēja remontdarbu veicēja SIA Aerobig plus pārstāvji.

Plānots, ka lidostas ēka un apkārtne kļūs par platformu kultūras, izglītības un sporta pasākumiem, vietu, kur rīkot tematiskus festivālus, koncertus, pasākumus, seminārus, liela mēroga pilsētas svētkus.

Komplekss Spilve ietver 3500 kvadrātmetrus plašu lidostas ēku, asfaltētu laukumu, zālienu, skrejceļu un "mazās" aviācijas lidmašīnu stāvvietu. Šajā restaurācijas un celtniecības darbu posmā ēkā tiek atjaunota apkures sistēma, nomainīta elektroinfrakstruktūra un santehnika. Atjaunošanas un restaurācijas darbu kopējās izmaksas 2016.gadā ir apmēram 10 000 eiro.

Savukārt 2017.gadā tiks rekonstruēta ēkas durvju grupa, fasādes ansamblī nomainīti logi, atjaunota ēkas santehnikas sistēma, veikta elektrotīkla izbūve, kā arī tiks atjaunotas visas centrālas zāles lustras un iekšējā apdare. Darbu kopējās izmaksas nākamgad tiek lēstas apmēram 500 000 eiro.

Uzņēmumā Aerobig plus norāda, ka jaunās koncepcijas pamatā ir lidostas Spilve ēka - izcils padomju 30.-50.gadu arhitektūras paraugs. Ēkas centrālā zāle ir unikāla kā mākslinieciskajā, tā funkcionalitātes ziņā. Ēkā 12 metrus augstais griestu kupols un kolonnas, kas sniedzas astoņu metru augstumā, ļauj segmentēt divstāvīgo zāli trijās mazākās daļās vai izmantot to kā vienotu telpu. Jumta pārlaidums ļauj veiksmīgi izvietot gaismas aparatūru. Video demonstrēšanai kā liels ekrāns tiks izmantota centrālā priekšējā siena.

"Mūs iedvesmoja fakts, ka Spilve ir vēsturiski nozīmīga Rīgas vieta. Tā ir pirmā un līdz 20.gadsimta 70.gadu vidum galvenā Rīgas lidosta, kas savu darbu sāka 1916.gadā. Vēlamies realizēt sapni par mūsdienīgu kultūras centru, saglabājot Spilves dvēseli un estētiku, kas nākotnē kļūtu par populāru atpūtas vietu Rīgas iedzīvotājiem un viesiem," norādīja kompānijas Aerobig plus tehniskais direktors Sergejs Lavrovs.

Aerobig plus īpašnieki ir Kipras uzņēmums Corbross Holdings Ltd. (89,98%) un Ilona Kušiņičeva (10,02%), liecina Firmas.lv informācija. Uzņēmums pērn strādāja ar 22 202 eiro peļņu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas