Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Samazina nesamērīgi augstos siltuma tarifus

Ķegumā, kur vēl nesen bija dārgākais siltums Latvijā, rasts risinājums, lai maksu par apkuri samazinātu aptuveni par 20%. Ķegumieši, kuri kategoriski iestājās par to, ka siltuma ražotājam un piegādātājam jāmeklē iespējas, kā tarifu samazināt, ir gandarīti, taču spriež, ka ieguvums būs īslaicīgs, jo apkures sezona tūlīt beigsies, kā arī papildu izdevumus prasīs veco komunālās saimniecības tīklu apsaimniekošana, ko Ķeguma novada dome plāno pārņemt no Latvenergo, kas pagājušajā gadā šajā pilsētā uzbūvēja jaunu ar šķeldu kurināmu katlumāju un apsaimnieko arī daļu piegādes tīklu.

Latvenergo, kas ir siltuma ražotājs, tarifu samazināja par 10%, no 46 līdz 39 latiem. Arī siltuma piegādātājs Ķeguma stars, pārskatot uzņēmuma izdevumus, piegādes tarifu no 14 latiem samazināja līdz Ls 11,70. Ķeguma stars valdes loceklis Aigars Remesis stāsta, ka šovasar iedzīvotājiem plānots ieviest divpakāpju tarifu maksai par siltumu.

Ņemot vērā lielos rēķinus par siltumu, krietni palielinājies arī iedzīvotāju parāds par komunālajiem pakalpojumiem. A.Remesis piebilst, ka līdz šim pret parādniekiem nav pārāk stingri vērsušies, mēģinot vienoties par parāda atmaksas grafiku un nepiemērojot soda procentus. Viņš cer, ka vasarā iedzīvotāji pakāpeniski parādus nomaksās un nākamajā sezonā uzņēmums varēs normāli turpināt darbu. Tomēr, kā liecina vairāku Ķeguma dzīvojamo māju vecāko sniegtā informācija, iedzīvotāji arvien nopietnāk apsver iespēju ierīkot alternatīvu apkures sistēmu un no centrālās apkures atteikties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas