Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Saņemts otrs pieteikums KNAB vadītāja konkursam

Valsts kanceleja saņēmusi otru pieteikumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursam, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Pretendents pagaidām atklāts netiek, jo tikai pēc 19.septembra Valsts kanceleja sniegšot informāciju par visiem saņemtajiem konkursa pieteikumiem un to iesniedzējiem.
LETA jau ziņoja, ka kādreizējais Valsts ieņēmumu dienesta muitas priekšnieks Kalvis Vītoliņš kā pirmais iesniedza dokumentus konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu.

Vītoliņš aģentūrai LETA sacīja, ka viņam, salīdzinot ar tiem tūkstošiem cilvēku, kas piesakās kandidēt vēlēšanās, izredzes iegūt amatu ir lielākas, jo viņš ir pirmais un vienīgais pretendents uz šo amatu. Tieši KNAB priekšnieka konkursa komisijai tagad būs jālemj par piemērotību, taču ir jautājums, kas ir nepieciešams.

Vītoliņš pauda uzskatu, ka ir pietiekami derīgs, ar labām priekšzināšanām, ja nepieciešams izskaust korupciju, taču, ja tiek meklēts pretendents, kas varētu "dziļāk ieķēpāties kriminālprocesos", tad viņš ar savu jurista diplomu nevarot konkurēt ar pretendentu, kuram būtu, piemēram, doktora grāds krimināltiesību jomā.

LETA jau ziņoja, ka konkursu uz KNAB vadītāja amatu valdība nolēma izsludināt 16.augustā. Konkursa pirmajai kārtai pieteikumus var iesniegt līdz 19.septembrim.

Šis amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas