Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sestdienas rītā plosās vējš un lietus; dienā nokrišņu būs mazāk

Sestdienas rītā Latvijā pūš brāzmains dienvidrietumu vējš un līst, daudzviet līst stipri, liecina meteoroloģiskā informācija. Arī dienas Latvijā vēl daudzviet līs, tai skaitā gaidāmas lietusgāzes. Pēcpusdienā vairs tikai vietām īslaicīgi līs, plašāki nokrišņi saglabāsies Sēlijā un Latgalē.

Vēja ātrums brāzmās lielā valsts daļā pārsniedzis 15 metrus sekundē, stiprākās vēja brāzmas - līdz 22 metriem sekundē - reģistrētas nakts izskaņā Liepājas ostā. No rīta Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos vējš kļūst lēnāks.

Lielākais nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī reģistrēts Kurzemē. Lietus summa Liepājā un Rucavā sasniegusi attiecīgi 26 un 30 milimetrus.

Gaisa temperatūra sestdienas rītā ir +10..+13 grādi.

Rīgā lietains un vējains rīts, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 18 metriem sekundē, gaisa temperatūra +12 grādi.

Dienas laikā daudzviet - galvenokārt valsts ziemeļu daļā - uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra būs +11..+15 grādi.

Dienvidrietumu vēju nomainīs rietumu vējš, valsts lielākajā daļā tas būs lēnāks nekā no rīta, pievakarē vējš pierims visā Latvijā.

Rīgā dienas gaitā mitēsies lietus un mākoņu sega kļūs plānāka, brāzmaino dienvidrietumu vēju nomainīs mērens rietumu vējš, gaiss iesils līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka aizejoša ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens no rīta Ziemeļvidzemē pazeminājies līdz 744 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī; gaidāma spiediena pakāpeniska paaugstināšanās.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.oktobrī bija +32 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -8 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas