Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šķilbēnos uzbūvē dievnamu par spīti krīzei

Balvu rajona Šķilbēnu pagasta centrā Rekovas ciematā veco mehānisko darbnīcu vietā paceļas stalta būve ar krustu. Patlaban veic iekšdarbus, iekārto elektroapgādes sistēmu un komunikācijas. Jaunās Rekovas Romas katoļu baznīcas iesvētīšana paredzēta maijā. Dievnama celtniecībai līdzekļus ziedojuši gan vietējie iedzīvotāji, gan ārzemju draudzes.

Šķilbēnu pagasta padomes priekšsēdētājs un vietējās katoļu draudzes priekšnieks Sergejs Maksimovs atzīmē - lai cik dīvaini būtu, bet tieši krīzes laikā baznīcas celtniecība sākusi veikties ātrāk. "Tas liecina, ka krīzes saknes tomēr meklējamas nevis ekonomikā, bet gan garīgajā plāksnē, jo šķietamajā ekonomikas augšupejā mēs atmetām garīgumu, viss tika pakārtots naudai, pat cilvēciskās attiecības. Šobrīd šīs lietas tiek sakārtotas. Cilvēki apzinās, ka ne jau katru dienu mēs ceļam baznīcu, ka tas ir kaut kas nozīmīgs visas paaudzes dzīvē."

Baznīca nav vienīgā jaunbūve Šķilbēnu pagastā. Ar ASV vēstniecības atbalstu izstrādāts projekts, lai pamesto pasta ēku pārbūvētu par sociālo māju. Lai ietaupītu līdzekļus, ēkas apkurināšanā paredzēts izmantot zemes siltumu. Savukārt vecās skolas ēka pārtaps kultūras centrā, kur vienā spārnā būs zāle 150 skatītāju vietām, bet otrā - moderna bibliotēka un videokonferenču zāle. Pašvaldība nesen iegādājās Balkanu parku un muzeju, kur tiek ierīkotas jaunas slēpošanas trases, atpūtas komplekss un viesu nams ar pirti un kamīnu, arī slēpju nomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas