Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Šlesers: Valstij jāiegulda līdzekļi vēlēšanu popularizēšanas kampaņās

Valstij būtu jāiegulda līdzekļi vēlēšanu popularizēšanas kampaņās, lai veicinātu lielāka balsotāju skaita līdzdalību, aģentūrai LETA sacīja partijas "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) līderis Ainārs Šlesers.

Politiķis pauda, ka tam varētu atvēlēt, piemēram, miljonu eiro, "lietderīgāk" izlietojot daļu no Sabiedrības integrācijas fonda sadalāmajiem līdzekļiem.

Šlesers norādīja, ka papildu aktivitātēm no partiju puses nepieciešama valsts iesaistīšanās, tajā skaitā, vēlēšanas popularizējot caur kampaņām sociālajos tīklos.

LPV politiķis kā, iespējams, vēl vienu risinājumu redz arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu apvienošanu ar pašvaldību vēlēšanu laiku, lai veicinātu aktivitāti. Saeimas deputāts norādīja, ka 2029.gadā šo abu vēlēšanu norise sakritīs.

Vaicāts par savas partijas izredzēm, Šlesers pauda pārliecību, ka LPV būs ieguvusi vismaz vienu vietu mandātu, bet esot jautājums, vai būs iegūts arī otrs mandāts.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās nobalsojuši vismaz 520 465 vēlētāji jeb 33,77% no kopējā balsstiesīgo iedzīvotāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati. Vēlētāju aktivitāte vēl nav apkopota tikai nelielā daļā no ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem.

Šogad EP vēlēšanās vēlētāju aktivitāte ir pārspējusi divas iepriekšējās vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas