Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

SM apgabaltiesā iesniedz prasību pret airBaltic un Fliku; tiesa pieteikumu nepieņem

Rīgas apgabaltiesa pirmdien atteikusies pieņemt izskatīšanai Satiksmes ministrijas (SM) prasības pieteikumu pret Latvijas nacionālo lidsabiedrību AS Air Baltic Corporation (airBaltic) un valdes priekšsēdētāju un īpašnieku Bertoltu Fliku par pamatkapitāla palielināšanu, informēja tiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts.

Kopā ar prasības pieteikumu SM bija lūgusi prasību nodrošināt, taču, tā kā pieteikuma pieņemšana atteikta, tad arī jautājums par nodrošinājumu nav lemts.

SM prasību atteikts pieņemt, jo secināts, ka tā nav piekritīga izskatīšanai apgabaltiesā, bet gan rajona tiesā

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Aivis Freidenfelds skaidroja, ka SM ir pārsūdzējis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas lēmumu apgabaltiesā, jo pārsūdzība ir iesniedzama augstākas pakāpes tiesā.

Šodien pieņemto lēmumu 10 dienu laikā iespējams apstrīdēt Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila 14.septembrī atteicās pieņemt SM pieteikumu pret Fliku par prasības nodrošināšanu pirms tās celšanas, kurā bija lūgts aizliegt veikt darbības ar airBaltic aktīviem un akcijām, lai nepasliktinātu uzņēmuma stāvokli.

Kā informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons, šī lēmuma pārsūdzības termiņš beidzās 23.septembrī, taču sūdzība par atteikšanos pieņemt pieteikumu par prasības nodrošināšanu pirms tās celšanas tiesā nav saņemta. Tiesas pārstāvis gan neizslēdza, ka sūdzība varētu tikt sūtīta pa pastu un, ja tās būs datēta ar 23.septembri, tiks uzskatīts, ka tā iesniegta likumā paredzētajā termiņā.

Air Baltic Corporation ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un Baltijas Aviācijas sistēmas (47,2%). Baltijas Aviācijas sistēmas vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited.

Patlaban starp airBaltic akcionāriem - Fliku un valsti - ir saspringtas attiecības saistībā ar airBaltic finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem lidsabiedrībā.

(pievienota 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas