Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sociologi: Bērziņa reitings prezidentūras laikā bijis pozitīvs

Socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS direktors Arnis Kaktiņš neuzskata, ka popularitātes rādītāji sabiedrībā ir galvenais faktors, kādēļ Valsts prezidents Andris Bērziņš izlēmis nekandidēt uz prezidentūras otro termiņu.

Intervijā Latvijas Televīzijai sociologs uzsvēra, ka sabiedrības vērtējumā prezidenta popularitāte bijusi salīdzinoši augsta un "viņš turējies ļoti, ļoti labi." Vienīgais laiks, kad prezidents saņēmis vairāk negatīvu vērtējumu, bija viņa prezidentūras pašā sākumā, 2011.gada vasarā. Jau 4.prezidentūras mēnesī sācis dominēt pozitīvs vērtējums un tā tas bijis visu šo laiku. Aptuveni puse sabiedrības A.Bērziņa darbību vērtē pozitīvi vai atzinīgi, uzsver Kaktiņš. "Viņa reitings gandrīz visā prezidentūras laikā bijis ar plus zīmi," noslēdz sociologs.

Tikmēr tirgus un sociālo pētījumu aģentūras Latvijas fakti direktors Aigars Freimanis TV3 atklājis, ka visaugstākā popularitāte Bērziņam bijusi nākamajā mēnesī pēc 2013.gada novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas, kad viņu pozitīvi vērtēja vairāk nekā 60% aptaujāto.

Jau vēstīts, ka šī pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlas nekandidēt otrajam amata termiņam. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas