Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šogad gados vecāko nodarbināšanai paredzēto finansējumu novirza citiem mērķiem

Valdība pirmdien vairāk nekā sešas reizes samazināja līdz gada beigām paredzēto finansējumu programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķim Paildzināt gados vecāku nodarbināto darbspēju saglabāšanu un nodarbinātību. Valdība lēma no 3,293 miljoniem eiro uz 503 251 eiro samazināt līdz gada beigām sasniedzamo starpposma finanšu rādītāju. Finansējums gan mainīts tikai uz šo gadu.

Kā norāda grozījumu autore Labklājības ministrija (LM), LM kā Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītā atbildīgā iestāde ir identificējusi risku, ka atsevišķi specifiskā atbalsta mērķi nesasniedz Ministru kabineta noteikumos noteiktās starpposma vērtības.

LM norāda, ka finanšu rādītājs tiek maksimāli pietuvināts projekta līdzšinējai un 2018. gada plānotajai finanšu plūsmai, ņemot vērā nobīdes projekta īstenošanas laika grafikā. Nobīdes ministrija skaidroja ar grūtībām personāla komplektēšanā un ilgāku par sākotnēji plānoto jaunas, komplicētas darbības - darba vides un cilvēkresursu potenciāla izvērtējums - ieviešanas nosacījumu, kā arī iepirkuma dokumentācijas izstrādi.

Pēc LM paustā, lai novērstu risku iespējamu finanšu disciplīnas sankciju piemērošanai Nodarbinātības valsts aģentūrai kā finansējuma saņēmējam, noteikumu projekts paredz noteikt līdz gada beigām sasniedzamo finanšu rādītāju 503 251 eiro apmērā, bet 2,790 miljonus eiro novirzīt tās pašas ES programmas mērķim "Paaugstināt bezdarbnieku kvalifikāciju un prasmes atbilstoši darba tirgus pieprasījumam".

Vienlaikus LM kopumā neprognozē uzraudzības rādītāju, tostarp iznākuma, rezultātu, finanšu, neizpildi, turklāt šīs starpposma finanšu rādītāja izmaiņas neradot negatīvu ietekmi uz projekta sniegumu.

Tāpat LM iesniegusi arī vairākas tehniskas izmaiņas darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķa Paildzināt gados vecāku nodarbināto darbspēju saglabāšanu un nodarbinātību īstenošanas noteikumos, mainot to redakciju, precizējot dažādus nosacījumus un veicot citus tehniskus grozījumus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LM Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis, finansējums mainīts tikai attiecībā uz šo gadu, bet pārējais finansējums, kas netika izmantots šogad, tiks šim mērķim paredzēts 2019.un 2020.gadā. "Šogad finansējumam nebija pielietojuma, tāpēc šī gada budžetā mēs atteicāmies no šīs naudas, taču tā nepazūd un projektā tā saglabājas. Tīri budžetiski un matemātiski tāda nauda neizlietojas, tāpēc arī tā atdota atpakaļ citiem mērķiem," uzsvēra Lipskis

Viņš atzina, ka šogad bija paredzēts iztērēt vairāk finansējuma, proti, prognozes bija pozitīvākas, jo bija paredzēts šogad veikt lielu iepirkumu un darba devēju atlasi, tāpat bija jāizstrādā virkni pasākumu. Lielā summa bija domāta uzņēmumiem, tostarp darba vides izvērtējumiem un pielāgojumiem, kā arī darbinieku mācībām, piebilda Lipskis.

Pēc departamenta direktora paustā, projekts paliek pilnā apmērā, bet visas "labās lietas" pārbīdās uz nākamo un 2020.gadu saistībā ar aizkavēšanos iepirkumā un darba devēju atlases kritēriju izstrādē.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas, precizēts virsraksts

Top komentāri

TrollisJT
T
Izskatās pēc kārtējās barotnes eiro-juridisko tekstu tamborētājiem. Ja gados vecāka cilvēka darba prasmes darba tirgū būs pieprasītas, tad ar viņa nodarbināšanu nebūs problēmu. Pretējā gadījumā - naudas izniekošana un liela muldēšana par ilgTpēju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas