Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šogad neslēgs sešas pasažieru retāk pieprasītās dzelzceļa pieturas

Sabiedriskā transporta padome (STP) 27.oktobra sēdē nolēmusi pagaidām neslēgt dzelzceļa pieturas punktus "Cena", "Kūdra", "Dārziņi", "Rumbula", "Kaibala" un "Inčupe", aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

ATD informē, ka saistībā ar 2024.gadā plānotajiem jaunajiem elektrovilcieniem un intervāla grafika ieviešanu bija plānots turpināt izvērtēt pasažieru plūsmu attiecīgajos dzelzceļa pieturas punktos.

Vienlaikus ATD uzdots sadarbībā ar AS "Pasažieru vilciens" līdz 2024.gada jūnijam veikt pasažieru plūsmas monitoringu un jūlija beigās informēt STP par secinājumiem, iekļaujot arī ekspertu pētījumus par Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta plūsmas attīstības tendencēm.

Tāpat ATD uzdots izstrādāt vienotu metodoloģiju datos balstītai pieejai dzelzceļa staciju un pieturas punktu iekļaušanai vai neiekļaušanai maršrutu tīklā.

STP sēdes dalībnieki diskutēja arī par šo dzelzceļu staciju nākotnes attīstības scenārijiem, ņemot vērā secinājumus no tikšanās reizēm ar iedzīvotājiem un apkaimju biedrībām.

Iepriekš LETA rakstīja, ka STP šī gada 18.augustā nolēma līdz 2023.gada beigām slēgt dzelzceļa pieturas punktus "Cena", "Kūdra", "Dārziņi", "Rumbula", "Kaibala" un "Inčupe".

Tāpat ziņots, ka, vērtējot apkaimju perspektīvo attīstību, Rumbulas, Dārziņu un Inčupes stacijas nākotnē varētu tikt atjaunotas un integrētas Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta sistēmā. Inčupes gadījumā tiks izvērtēta iespēja staciju izveidot tuvāk apdzīvotajai vietai Saulkrastos.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas