Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Šogad par atrašanos uz ledus Rīgā noformēti četri administratīvā pārkāpuma protokoli

Par atrašanos uz ledus Rīgā pašvaldības policija šosezon noformējusi četrus administratīvā pārkāpuma protokolus, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāve Inese Krieviņa.

Viens no tiem noformēts par atrašanos uz Buļļupes ledus - persona "negribēja saprast policijas darbinieku norādes". Divi protokoli ir noformēti divām personām, kuras atradās uz Daugavas ledus un viena no kurām ielūza ledū, tāpēc glābšanā tika iesaistīti gan pašvaldības policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji. Vēl viens protokols noformēts personai, kura ar kvadriciklu bija uzbraukusi uz Gaiļezera ledus, pastāstīja Krieviņa.

"Mūsu lielais darbs ir vērsts uz prevenciju un pārsvarā aprobežojas ar mutvārdu aizrādījumu - aicinājumu nokāpt no ledus, uz kura uzturēties nav atļauts, un nevis masveida administratīvā pārkāpuma protokolu noformēšanu," stāstīja RPP pārstāve.

Jautāta par pārkāpumiem, kas skar zemledus makšķerēšanu, Krieviņa skaidroja, ka bieži esot tā, ka, jau redzot policijas transporta līdzekļa tuvošanos, makšķernieki, labi zinot aizliegumu, steidz pamest ūdenstilpi. "Tāds arī ir pašvaldības noteikumu galvenais uzdevums - darīt zināmu laiku un vietas, kur laikapstākļu ietekmē ledus nav drošs un pašiem cilvēkiem to saprast, saudzējot savu veselību un dzīvību," norādīja Krieviņa.

Kā ziņots, tā kā uz Rīgas ūdenstilpēm veidojas noturīga ledus kārta, pašvaldība atcēlusi aizliegumu iedzīvotājiem uzturēties uz ledus vēl uz vairākām ūdenstilpēm noteiktā platībā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju un faktisko ledus stāvokli, pagaidām aizliegums ir atcelts uz Bābelīša ezera, Velnezera, Gaiļezera, Dambjpurva ezera, Māras dīķa, Juglas upes posma no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1 (jāievēro 200 metru attālums no Dzelzceļa tilta un 300 metru attālums no Brīvības gatves tilta), Vecdaugavas posmā no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3B.

Tāpat aizliegums atrasties uz ledus atcelts uz Daugavas posma no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai, Daugavas posma no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 5B (Āgenskalna līcis), Daugavas posma no Spailes ielas līdz Daugavgrīvas šosejai (Hapaka grāvis), Juglas ezera (ne tālāk par 300 metriem no krasta līnijas, 500 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39A - 600 metru attālumā no krasta līnijas), kā arī uz Ķīšezera (ne tālāk par 300 metriem no krasta līnijas un 500 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas).

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā. Radzevičs aicina arī zemledus makšķernieku apzinīgāko daļu iesaistīties sabiedrības izglītošanā un nepalikt vienaldzīgiem, redzot citu iedzīvotāju pārgalvīgu rīcību, īpaši uzmanot bērnus, lai viņi vieni paši neatrastos uz ūdenstilpju ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas