Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Solingers atkāpies no airBaltic padomes

Satiksmes ministrija (SM) saņēmusi Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) padomes locekļa Karla Gintera Solingera iesniegumu par atkāpšanos no padomes locekļa amata, vēsta biznesa portāls Nozare.lv.

Nozare.lv ziņo, ka SIA Lursoft informācija liecina, ka Solingers, kuram joprojām pieder viena airBaltic akcija, pārtraucis darbu airBaltic padomē, kurā pārstāvēja valsts intereses.

SM portālam Diena.lv apstirpināja, ka trešdien saņēmusi lidsabiedrības airBaltic padomes locekļa Solingera iesniegumu par atkāpšanos no padomes locekļa amata. "Tuvākus atkāpšanās iemeslus Solingera kungs savā iesniegumā nesniedz," norādīja SM.

Kā uzsvēra SM valsts sekretārs un valsts kapitāldaļu pārstāvis lidsabiedrībā airBaltic Anrijs Matīss, neskatoties uz Solingera iesniegumu par atkāpšanos no padomes locekļa amata, airBaltic padome turpina darbu piecu cilvēku sastāvā - trīs valsts puses un divi privātā akcionāra pārstāvji.

Matīss norādīja, ka akcionārs atbilstoši likumdošanai aicinās sasaukt akcionāru sapulci un lemt par jauna valsts puses pārstāvja apstiprināšanu airBaltic padomē. SM pārstāvis apliecināja, ka valsts saglabā vairākumu lidsabiedrības padomē un padome ir darboties spējīga.

Valsts akcionāru intereses padomē pārstāv arī Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Gints Kiršteins, Raitis Tukāns, Nikolajs Bulmanis, kuri jau iepriekš darbojušies airBaltic padomē. Privātos akcionārus pārstāv Latvijas Krājbankas valdes loceklis Mārtiņš Zalāns un Krievijas pilsonis finansists Andrejs Kutasins.

Kā vēstīts, no 1.novembra aviokompānijas vadītāja amatā darbu sāks bijušais Ungārijas nacionālās lidsabiedrības Malev vadītājs Martins Gauss.

Jau ziņots, ka šā gada 3.oktobrī tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un Baltijas Aviācijas sistēmām (BAS) lidsabiedrībā ieguldot 107,1 miljonu latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas