Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Spēka struktūru arodbiedrības vienojas

Spēka struktūras tagad ir vēl spēcīgākas - Latvijas Apvienotā Policistu Arodbiedrība (LAPA) un Latvijas Apsardzes Nozares Darbinieku Arodbiedrība (LANDA) ir nolēmušas apvienot spēkus. Abas organizācijas ir vienojušās par turpmāku sadarbību, lai veidotu spēcīgu un darbspējīgu arodbiedrību, kura cīnītos par nozares darbinieku tiesībām un likumu saistošajām interesēm, jo, kā zināms, arodbiedrības galvenais priekšnoteikums ir darbinieku sociālo un ekonomisko interešu aizstāvība. 

Latvijas Apvienotā Policistu Arodbiedrība (LAPA) ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kas uz brīvprātības principiem apvieno darbiniekus, kuri strādā vai ir pārtraukuši darba attiecības Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs, Ieslodzījumu vietu pārvaldē un Pašvaldību policijā. Tā ir lielākā Iekšlietu sistēmas darbinieku apvienība Latvijā, kura aizstāv un iestājas par savu biedru sociāli ekonomiskajām un profesionālajām tiesībām un interesēm. 

Latvijas Apsardzes Nozares Darbinieku Arodbiedrība (LANDA) ir vienīgā apsardzes nozares darbinieku apvienība cīņā par savām tiesībām, esošo nozares problēmu risināšanu,  taisnīgas konkurences nodrošināšanu un nozares sakārtotību. Tās mērķis ir pārstāvēt, aizstāvēt un paust savu biedru darba, sociālās, ekonomiskās, profesionālās tiesības un intereses, palīdzēt saviem biedriem augt profesionālā un individuālā līmenī, kā arī, veicināt sekmīgu drošības pakalpojumu tirgus attīstību Latvijā. 

Apvienojot šīs arodbiedrības, abu pārstāvniecību ietekme kļūs plašāka un nozīmīgāka, kā arī izvirzītie mērķi vieglāk sasniedzami, jo to apvienošanās būs nozīmīgs solis turpmākajai drošības nozares izaugsmei un attīstībai. Abu organizāciju turpmākā ciešā sadarbība nozīmē, ka pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē veidojas lielākais spēka struktūru darbinieku tiesību aizsardzības institūts ar vairāk nekā 3000 biedriem.

"Minētais notikums ir pozitīvs signāls cilvēkiem, kuri darbojas mūsu apvienības pārstāvētajās nozarēs un ir atkarīgi no iekšējiem procesiem. Starp mūsu organizācijām ir ļoti daudz paralēlu interešu saskarsmes punktu, kas turpmāk ļaus mums būt vēl efektīvākiem un nest lielāku labumu cilvēkiem," abu organizāciju sadarbību komentē LANDA prezidents Aleksejs Rosļikovs.

Neskatoties uz to, ka abu arodbiedrību sadarbība ir uzsākta nesen un šis projekts ir tikai attīstības sākuma stadijā, drošības nozares darbinieku interese par jaundibinājumu ir ļoti liela, kas uzskatāmi pierāda šāda projekta nepieciešamību.

"Arodbiedrību paralēlā sadarbība ir vajadzīga un ir ļoti nopietns elements, būvējot tiesisku un darbiniekam draudzīgu darba vidi. Mūsu mērķis ir aizsargāt cilvēku tiesības, kuri, kā zināms, ir valsts dārgākā bagātība," uzsver LAPA prezidents Agris Sūna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas