Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Staķe: pieņemt lēmumu par Alojas novada robežu izmaiņām būtu pāragri

Risināt pašvaldības pārstāvju savstarpējās nesaskaņas un sadarboties, lai veicinātu iedzīvotāju apmierinātību ar pašvaldības darbu, šodien aicināja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS). Viņa arī uzsvēra, ka patlaban pieņemt kādu lēmumu par novada nākotni būtu pāragri.

Ministres vizītes mērķis Alojas novadā bija iepazīties ar situāciju pašvaldībā, kurā norit iedzīvotāju aptauja par novada robežu grozīšanu. Viņa uzklausīja novada deputātus, vairāku pašvaldības iestāžu vadītājus, kā arī iedzīvotājus.

«Kaut arī pēc vietējo politiķu norādītā, apvienošanās process šajā novadā bijis problemātisks un daži domes lēmumi varētu būt pieņemti par labu vai sliktu kādai novada teritorijai, patlaban nesaskatu tik būtiskus pašvaldības darba trūkumus pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem, lai uzskatītu, ka pašvaldība nav darboties spējīga,» teica D.Staķe.

Jau ziņots, ka līdz 10.jūnijam Alojas novada dome rīko sabiedrisko apspriešanu par pašvaldības administratīvās teritorijas robežu grozīšanu, informē ministrijas preses sekretāre Justīne Plūmiņa.

Pēc iedzīvotāju aptaujas rezultātu apkopošanas novada domei būs jālemj ne tikai par pašvaldības administratīvās teritorijas robežām, bet arī turpmāko novada funkcionēšanu. Ja tiks pieņemts lēmums par novada robežu grozīšanu, pašvaldībai būs jāpierāda potenciāli sadalīto teritoriju turpmākās darbības kārtība, kas skars pašvaldības budžeta sadali, sociālo pakalpojumu nodrošināšanu un citus būtiskus pašvaldības darbības jautājumus.

Alojas novads tika izveidots pērngada 21.jūlijā, un tā sastāvā ir Alojas novads, Alojas pilsēta, Braslavas pagasts, Brīvzemnieku pagasts, Staiceles pagasts un Staiceles pilsēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas