Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Startē Latvijā radīta maksas pārskaitījumu aplikācija Monea

Klajā laista pašmāju sīkmaksājumu mobilā aplikācija Monea, kas nodrošina naudas pārskaitīšanu visiem lietotāja telefongrāmatas kontaktiem dažu minūšu laikā. Aplikācija balstās uz pašu izveidotu alternatīvu starpbanku maksājumu sistēmu, kas naudu tiešsaistē nogādā no viena bankas konta uz otru, pat ja tie atrodas dažādās bankās, informē Monea veidotāji.

Aplikāciju savā ikdienā varēs izmantot visu lielāko Latvijā darbojošos banku klienti. Savukārt jau patlaban Monea aplikāciju var izmantot SEB, Swebank, Citadele un Nordea banku klienti. Par naudas pārskaitīšanu, izmantojot Monea lietotni, ir jāmaksā komisijas maksa 2% no katras transakcijas summas (minimālā summa ir 0,05 eiro, maksimālā summa - 1,80 eiro par vienu transakciju).

Monea īpašnieks SIA Monetizator ir saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izsniegtu licenci, kļūstot par pirmo Latvijā licencēto uzņēmumu, kas drīkst sniegt tādus maksājumu pakalpojumus kā bezkonta naudas pārvedumi un maksājuma instrumentu izlaišana - mobilā telefona aplikācija maksājumiem. Aplikācijas Monea izstrādē gada laikā investēti 250 000 eiro un līdz šī gada beigām uzņēmums plāno uzsākt savu darbību Igaunijā.

Aplikācijas Monea līdzdibinātājs Mārtiņš Kalniņš izteicies, ka "Latvijā šobrīd ir vairāk nekā viens miljons mobilo viedtālruņu. Mūsu ikdienā viedtālrunis ir kļuvis neaizstājams komunikācijas nodrošināšanai ar visu pasauli. Taču ne tikai. Tieši pateicoties viedtālrunim un tā iespējām, mainās veselas paaudzes ikdienas dzīves stils un paradumi. Mēs sportojam, ēdam, rezervējam, braucam ceļojumos, izmantojot mobilās ierīces. Galvenokārt – viedtālruni. Tagad tas mums atvieglos dzīvi arī ikdienas sīkmaksājumu veikšanai. Monea ir ļoti ērts un izdevīgs veids, kā "samest" naudu kolēģu dzimšanas dienai, bez raizēm sadalīt rēķinu restorānā starp vairākiem draugiem, vai droši dažu minūšu laikā nosūtīt bērnam kabatas naudu.”

Latvijas iedzīvotājiem aplikācija “Monea” ir pieejama jau šobrīd, bet uzņēmuma tālākie plāni ir saistīti ar attīstību Eiropā, pirmos soļus sperot Baltijā. 

Izmantojot Monea aplikāciju, viena pārskaitījuma limits ir 99,99 eiro, dienas kopējais pārskaitījumu limits ir 250 eiro, mēneša – 500 eiro. Minētās summas ir uzstādītas pēc noklusējuma principa, savukārt lietotājam ir iespēja samazināt gan viena, gan dienas kopējo maksājumu limitu.

Nepilnību novēršanai Monea divus mēnešus darbojās testa režīmā. Monea privātpersonu datu apstrāde ir reģistrēta Datu valsts inspekcijā.

Lai lietotu aplikāciju Monea, to nepieciešams lejupielādēt savā mobilajā viedtālrunī, izmantojot App Store vai Google Play sniegtās iespējas. Pēc veiksmīgas lejupielādes ir jāreģistrē savs konta numurs (IBAN) un maksājumu karte (Visa, Mastercard). Būtiski, ka lietotāja kartei jābūt aktivizētai maksājumiem internetā. Tālākās darbības paredz: reģistrēt sava mobilā telefona numuru, vārdu, uzvārdu, personas kodu un izveidot tikai lietotājam zināmu paroli (PIN kodu). Pēc veiksmīgas reģistrācijas lietotājam būs iespēja veikt gan maksājuma pieprasījumu, gan naudas pārskaitījumu uz visiem viņa telefongrāmatas kontaktu bankas kontiem vien dažu minūšu laikā. Plašāka informācija par aplikāciju Monea pieejama mājaslapā: www.monea.me.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas