Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Stradiņa slimnīcā atsāk ģimenes dzemdības

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā tiek atsāktas ģimenes dzemdības, ievērojot piesardzības pasākumus, lai rūpētos par pacientu un darbinieku drošību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Bērna tēvs vai cits vienas ģimenes loceklis jeb pavadošā persona drīkstēs piedalīties dzemdībās, ja 14 dienas līdz dzemdībām nav bijušas akūtas elpceļu saslimšanas, tostarp, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, apgrūtināta elpošana, sāpes kaklā, iesnas vai arī caureja un vemšana.

Pavadošā persona nedrīkstēs piedalīties dzemdībās, ja tā pēdējo divu nedēļu laikā ir atgriezusies no ārzemēm, izņemot Lietuvu vai Igauniju, un ja persona neatrodas karantīnā vai pašizolācijā, tostarp nav bijusi kontaktā ar Covid-19 pacientu.

Ierodoties stacionārā, pavadošajai personai būs jāaizpilda anketa, apliecinot ar parakstu epidemioloģisko drošību līdzdalībai dzemdībās.

Pavadošajai personai nodaļā būs jāpārģērbjas tīrā, no atsevišķa iepakojuma izņemtā apģērbā un jālieto iepriekš iegādātas vienreiz lietojamās ķirurģiskās sejas aizsargmaskas. Turklāt maska jāmaina ik pēc četrām stundām vai kad tā kļūst mitra.

Piedaloties dzemdībās, pavadošajai personai visu laiku būs jāatrodas dzemdību zālē vai pēcdzemdību palātā kopā ar māti un jaundzimušo. Iziet ārpus palātas drīkstēs tikai uz labierīcībām, iepriekš uzliekot aizsargmasku un veicot roku dezinfekciju. Pavadošā persona drīkstēs atrasties nodaļā līdz divām stundām pēc dzemdībām.

Ja pavadošā persona vēlēsies piedalīties plānotā ķeizargrieziena operācijā, būs nepieciešams veikt Covid-19 testēšanu 48 stundu laikā līdz operācijai.

Akūtā ķeizargrieziena operācijā pavadošā persona nevarēs piedalīties izņemot gadījumus, kad 48 stundu laikā pirms operācijas ir saņemta negatīva Covid-19 testa atbilde.

Ja pavadošā persona nodaļu atstās, piemēram, ejot pēc ēdiena vai smēķēt, tā vairs netiks ielaista atpakaļ un uz to attieksies slimnīcā ieviestais apmeklējuma aizliegums.

Tādējādi pavadošajai personai būtu jāņem līdzi viss sev nepieciešamais, it īpaši ūdens un ēdiens, jo maltītes netiks nodrošinātas.

Jau ziņots, ka, gādājot par pacientu un darbinieku drošību, Stradiņa slimnīca un Dzemdību nams bija iepriekš ieviesuši ierobežojumus attiecībā uz dzemdībām, tostarp liedzot pavadošās personas līdzdalību tajās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas