Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Straujuma atzīst, ka daļa no opozīcijas kritikas par budžetu ir konstruktīva

Daļa opozīcijas pārstāvju izteiktās kritikas saistībā ar nākamā gada valsts budžeta projektu bija konstruktīva, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Pēc budžeta projekta apstiprināšanas pirmajā lasījumā Straujuma žurnālistiem sacīja, ka ir apmierināta ar šādu parlamenta lēmumu. Vērtējot opozīcijas izteikto kritiku, valdības vadītāja pauda, ka tā bija dažāda un daļēji arī konstruktīva, ar konkrētiem priekšlikumiem. Savukārt atsevišķu deputātu, piemēram, Mārtiņa Bondara (Latvijas Reģionu Apvienība), paustais neatbilst tam, kas "reāli ir budžetā", piebilda politiķe.

Straujuma atzina, ka budžeta izskatīšanas termiņš Saeimā šoreiz ir samērā īss, bet tas ir saistīts ar to, ka šogad notikušas vēlēšanas. Vienlaikus nepieciešams, lai budžets stātos spēkā līdz ar gada sākumu, kas ir ļoti svarīgi arī saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu, kā arī saistītos likumprojektus. Galīgajā lasījumā budžetu plānots pieņemt nākamnedēļ, 17.decembrī.

Priekšlikumus uz otro lasījumu budžetam un ar to saistītajiem likumprojektiem var iesniegt līdz rītdienas, 12.decembra, plkst.10.

Kā ziņots, no opozīcijas izskanējuši pārmetumi, ka budžeta projekts ir pārāk apjomīgs, lai ar to būtu iespējams kvalitatīvi iepazīties valdības grafikā atvēlētajā laikā. Tāpat opozīcijas deputāti kritizēja arī pašu budžeta projektu, gan dēvējot to par "stagnācijas budžetu", gan arī norādot uz atsevišķu solījumu nepildīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas