Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Straujuma: Maidana gadadienas demonstrācija atgādina Atmodas laiku

Kijevā notikusī Maidana gadadienai veltītā demonstrācija, kurā tika pieminēti pirms gada notikušajā protesta kustībā dzīvību zaudējušie aktīvisti, premjerministrei Laimdotai Straujumai (Vienotība) atgādināja Atmodas laiku, aģentūru LETA informēja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Straujuma uzsvēra, ka demonstrācijas laikā viņa sajutusi cilvēku vienotību, kas atgādināja Atmodas notikumus Latvijā, kad cilvēki jutās vienoti sajūtās par savu valsti.

Demonstrācijas laikā, kurā piedalījās tūkstoši cilvēku, notikusi aizlūgšana par kritušajiem. Valstu valdību vadītāji kopā ar Ukrainas valdības pārstāvjiem nolika sveces.

Pēc tam tikšanās laikā Ukrainas prezidents Petro Porošenko informēja par aktualitātēm, kas skar skar arī ideju par ANO miera uzturētāju ievešanu valstī.

Vizītes Ukrainā laikā Straujuma tikusies arī ar Gruzijas prezidentu Giorgiju Margvelašvili. Amatpersonas pārrunāja Austrumu partnerības forumu, kas šogad notiks Rīgā. Tāpat apspriesta arī Gruzijas īstenotā vīzu režīma reforma.

Jau ziņots, ka Kijevā notika plaša demonstrācija, kurā piedalījās Ukrainas prezidents Petro Porošenko, vairāku Eiropas Savienības (ES) valstu līderi, arī Latvijas premjerministre. Tūkstošiem demonstrantu, nākot pa Kijevas centra ielām, pulcējas Neatkarības laukumā, kur notika lūgšana mieram. Demonstrācijas, pieminot kritušos Maidana kustības aktīvistus, svētdien notika vairākās Ukrainas pilsētās.

Tieši pirms gada, 2014.gada 22.februārī, Ukrainas parlaments no amata atstādināja prezidentu Viktoru Janukoviču. Tas notika masu protesta kustības rezultātā, ko aizsāka toreizējo Ukrainas varasiestāžu lēmums atteikties no asociācijas līguma parakstīšanas ar ES.

Maidana protesta kustības dalībnieku konfrontācijā ar režīmam pakļautajām drošības struktūrām dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas