Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Straujuma: Pret mani izvērsta milzīga kampaņa

"Es strādāju joprojām, psiholoģiski mani nevar salauzt. [..] Galvenais neesmu es vai jūs, bet galvenais ir mūsu valsts. Tad, kad tu redzi, ka ir valstī labāks cits risinājums, tad ir jāpieņem. Es kādreiz atgriezīšos Saeimā un strādāšu tālāk," pauda Straujuma.
Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) no valsts drošības iestādēm saņēmusi informāciju, ka pret viņu pēdējās divās nedēļās organizēta "milzīga kampaņa", taču sestdien gaidāmajā Vienotības kongresā viņa par atkāpšanos no amata nepaziņošot, premjere atklāja intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā.

Straujuma norādīja, ka viņai nav nedz veselības, nedz bezspēka problēmas, par ko valdības darbības kontekstā iepriekš runāts. Tomēr viņa uzsvēra, ka "neturas pie krēsla" un kādreiz atgriezīsies Saeimā un "strādās tālāk" kā deputāte. Runājot par melnā PR kampaņu, premjerministre teica, ka tā esot vairāk vērsta pret viņu personīgi, mazāk pret valdību kopumā.

Runas par iespējamo valdības krišanu rada nepatīkamu fonu, kas dzen stresā arī visu sabiedrību, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pašlaik neesot skaidrības, vai, krītot pašreizējai premjeres Straujumas vadītajai valdībai, varēs izveidot labāku koalīciju, viņš atzina. Taču tikai pašas koalīcijas rokās ir izšķiršanās, vai pašreizējā valdība turpinās strādāt, un izšķirošā loma šajā jautājumā ir Vienotības rokās. Vējonis uzsvēra, ka Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība paudušas gatavību turpināt darbu pašreizējā valdībā.

Vējonis uzsvēra, ka, ja mainīsies valdība un nonāks līdz jauna premjera amata kandidāta vērtēšanai, viņš būtu gatavs šo darbu uzticēt personai, kurai būs nodrošināts atbalsts Saeimā. Viņš tieši neatbildēja, vai būtu gatavs šim amatam nominēt, piemēram, Vienotības līderi Solvitu Āboltiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas