Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šuplinska norāda uz pašvaldību mājasdarbiem atsevišķu vidusskolu atbilstības izvērtēšanā

Pašvaldību pārstāvjiem ir jāpārdomā atsevišķu vidusskolu atbilstība gan saistībā ar nepieciešamo mācību izvēļu nodrošināšanu audzēkņiem, gan infrastruktūras efektīvu izmantošanu, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa norādīja, ka jāpārdomā tāda modeļa atbilstība, kurā skola pilda tikai sociālo funkciju, kā arī tas, vai skolas infrastruktūra tiek efektīvi izmantota. Tāpat jāizvērtē, vai 2020.gadā skolēniem būs nodrošināta izvēle attiecībā uz padziļinātu zināšanu apguvi kompetencēs balstītā izglītības sistēmā, pauda ministre.

Politiķe no vienas puses atzina, ka ir daudzas vidusskolas, kas neatbilst pastāvēšanas kritērijiem, tomēr reizē arī vērsa uzmanību, ka ir jārēķinās arī demogrāfisko situāciju un tiem reģioniem, kuros objektīvi nevar būt lielāks skolēnu skaits. 

Ministre akcentēja, ka rītdien valdībā tiks skatīts starpziņojums, savukārt gala ziņojumu paredzēts sagatavot 2020.martā.

No 2020.gada 1.septembra vidējā izglītībā tiks sākta jaunā, kompetencēs balstītā mācību satura pakāpeniska ieviešana, tāpēc ir ļoti svarīgi apkopot informāciju, kādi ir infrastruktūras un skolotāju sagatavotības resursi, skaidroja politiķe.

Politiķe norādīja, ka pašlaik ir pārrunāta situācija ar vairāk nekā 90 pašvaldībām.

Kā akcentēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), valdības un ministres prioritātes ir izglītības nodrošināšanā atbilstoša kvalitātē.

Kā ziņots, divas trešdaļas no 74 pašvaldībām, ar kurām tikušās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonas, norādījušas, ka tuvākajos gados izmaiņas vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīklā veikt neplāno, liecina informācija, kas iekļauta rīt valdībā izskatāmā ziņojuma "Par vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīkla izvērtējumu". 

Top komentāri

ha
h
Man domāt,ka viņai jau sen laiks būtu ar slotu vicināt kādā fermā.Viamaz kaut kāda jēga būtu...
Ass
A
Sagatavo augsni jaunam skolu slēgšanas vilnim !
Bilde
B
Slikti paliek jau no foto vien. Ļauna aura Dagdas komjauniešu censonei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas