Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Talsu novadā sāksies kampaņa "Šķiro pa tīro piejūrā!"

26.augustā Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrību "Piejūra"" Talsu novadā uzsāks kampaņu "Šķiro pa tīro Piejūrā!" un atklās Talsu šķirošanas laukumu, informē Zane Onkele, "Eko Media" vecākā projektu vadītāja.

Kampaņas mērķis ir rosināt cilvēkus domāt un rīkoties videi draudzīgi, radīt sabiedrībā ieradumu šķirot plastmasu, papīru, stiklu un nolietotās elektropreces, kā arī informēt par šķirošanas iespējām Piejūras reģionā.

Līdz pat oktobra beigām Talsu novada iedzīvotājiem būs iespēja šķirojot piedalīties akcijās un laimēt balvas - dāvanu kartes no veikala "RIMI" 30 latu vērtībā.

Kampaņas "Šķiro pa tīro!" patrons Talsu novadā ir Mārcis Štrobinders, šķēpmetējs un aktīvs talsinieks, kam svarīgi, lai Talsu novads būtu sakopts un cilvēki tajā izturētos atbildīgi pret vidi. M. Štrobinders aicina ikvienu šķirot izlietoto iepakojumu, dzīvot zaļi un piedalīties kapmaņas "Šķiro pa tīro!" pasludināšanā, kas notiks 26. augustā pulksten 14. 30. pie Talsu Valsts ģimnāzijas.

Pasākumā Talsu novada iedzīvotājus uzrunās Vides ministrs Raimonds Vējonis, Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs, kampaņas patrons Mārcis Štrobinders, LZP valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, kā arī SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrību "Piejūra"" valdes priekšsēdētāja Indra Rassone.

Pasākuma laikā notiks PET pudeļu placināšanas paraugdemonstrējumi, kā arī akciju "Šķiro stiklu!", "Šķiro plastmasu!" un "Nekrāj krāmus!" pasludināšana. LZP Valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs norāda: "Latvijas Zaļā punkta šķirošanas akciju pasludināšana ir tikai ieskaņa dažādām aktivitātēm! Visu septembri Talsu novada bērni un jaunieši varēs piedalīties plakātu zīmēšanas konkursā, oktobra sākumā pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņi apmeklēs teatralizētu uzvedumu "Rūķis šķiro" Talsu kultūras namā, bet pedagogi tiks aicināti piedalīties izglītojošā seminārā "Iepako, izplako. Ko tālāk?" Gan kampaņas laikā, gan pēc tās aicinu ikvienu talsinieku nebūt vienaldzīgam, šķirot atkritumus, tādejādi rūpējoties ne tikai par savu deviņu pakalnu pilsētu, bet par vides ilgtspēju kopumā!"

26. augustā šķirošanas laukumi tiks atklāti arī citur Piejūras reģionā – Engurē, Mērsragā un Rojā.

Kampaņa "Šķiro pa tīro!" ir Latvijas Zaļā punkta ierosinājums, kas Talsu novadā tiks īstenots sadarbībā ar SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrību "Piejūra"".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas