Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tiesa Fonteinu par lamāšanos Liepājas domes sēdē nesoda

Liepājas tiesa ceturtdien nolēma atstāt nesodītu par lamāšanos domes sēdē pašvaldības deputātu Stēnu Lorensu, kas plašāk pazīstams kā mūziķis Luijs Fonteins.

Tiesa izbeidza administratīvā pārkāpuma lietu pārkāpuma sastāva trūkuma dēļ. Pilns tiesas lēmums būs pieejams 7.decembrī, pēc tam to varēs pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Tiesa ceturtdien uzklausīja pēdējos divus lieciniekus - Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un viņa vietnieku Gunāru Ansiņu.

Ansiņš norādīja, ka pazīst Fonteinu jau vairākus gadus un zinot viņa kašķīgo stilu. Viņš sacīja, ka ar iesniegumu policijā par Fonteina lamāšanos nebūtu vērsies, taču nevēlas, lai Liepājas domē - publiskā telpā - kāds lamātos necenzētiem vārdiem.

Savukārt Sesks tiesā pastāstīja, ka Lorenss domes sēdes laikā veicis huligāniskas darbības, lamājoties necenzētiem vārdiem. Liepājas mērs lūdza tiesu nelikt viņam atkārtot Fonteina izteiktos rupjos vārdus, jo viņš neesot tā audzināts. "Uzskatu, ka viņam publiski jāatvainojas visiem deputātiem," akcentēja Sesks. Viņš arī pauda cerību, ka Fonteins no šī tiesas procesa būs guvis kādu mācību.

Liepājas mērs tiesā uzsvēra, ka Fonteins viņu aizskāris un apvainojis vairākkārt.

"Pēc 13.augusta domes sēdes Lorenss man atvainojās, bet es nesapratu, par ko īsti viņš atvainojās," teica Sesks.

Liepājas mērs arī atzina, ka joprojām jūtas aizskarts.

Fonteins sēdes nobeigumā pauda cerību, ka "šis cirks tiks izbeigts". Viņš klāstīja, ka domes protokolā viņa izteikumi minēti neprecīzi, vairāki deputāti tiesā apliecināja, ka rupjības bijušas vērstas tikai pret Sesku, nevis visiem deputātiem. "Uzskatu, ka mani domes sēdē provocēja, tāpēc sadusmojos. Uz dažām minūtēm zaudēju savaldīšanos. Lūdzu tiesu mani nesodīt kā huligānu, jo es tāds neesmu," sacīja Fonteins.

Jau vēstīts, ka Liepājas pašvaldības policija Fonteinam sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu - lamāšanos ar necenzētiem vārdiem sabiedriskās vietās. Par sīko huligānismu var uzlikt naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Liepājas pašvaldības policija administratīvo lietvedību sāka pēc Liepājas domes deputāta Oskara Zīda iesnieguma. Zīds jau iepriekš pauda sašutumu par šādu Fonteina rīcību un pieprasīja, lai viņš publiski atvainojas.

13.augusta Liepājas domes sēdē Fonteins rupji nolamāja mēru Uldi Sesku un demonstratīvi pameta domes sēdi.

Fonteina sašutumu izraisīja sēdes darba kārtībā iekļautais jautājums par pašvaldības komisiju locekļu iecelšanu, kā arī Seska izvairīšanās atbildēt uz viņa jautājumiem. Fonteins skaļi aizcirta savu darba portatīvo datoru, nolamāja Sesku ļoti rupjiem vārdiem angļu valodā un demonstratīvi pameta sēdi. Vēlāk tajā pašā dienā viņš gan Seskam atvainojies.

Saistībā ar šo incidentu Liepājas dome gatavo pašvaldības administrācijas darbinieku un domes deputātu profesionālās ētikas noteikumus.

Fonteina ievēlēšana Liepājas domē ir lielākais pārsteigums vietējās pašvaldības vēlēšanās. Viņš vēlēšanās piedalījās partijas "Sabiedrība citai politikai" sarakstā kā pēdējais kandidāts.

Luijs Fonteins, īstajā vārdā Stēns Lorenss, ir 37 gadus vecs, dzimis Dānijā, viņa sieva ir latviete, un viņam ir pieci bērni. Fonteins dzīvo Liepājā kopš 2001.gada, bet pirmo reizi Liepājā ieradās 1992.gadā, kad šeit koncertēja ar savu rokgrupu. Fonteins pirms vēlēšanām izveidoja mājaslapu http://www.sheriffontaine.lv/, sevi nodēvējot par pilsētas šerifu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas