Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trešdien pārkarsuši vairāki mazi bērni

Trešdien mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem maziem bērniem ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.

Jaunākajam bija tikai divi mēneši. Zīdainis kārstā laika ietekmes dēļ pēkšņi kļuva miegains, apātisks. Pārējos gadījumos nopietnas sūdzības bija bērniem vecumā no diviem līdz septiņiem gadiem, viņi visbiežāk ilgas stundas vai pat visu dienu bija pavadījuši ārā karstajā laikā, kā arī nebija lietojuši galvassegas.

NMPD atgādina, ka maziem bērniem ir bīstami ilgstoši atrasties saulē, viņiem ieteicams uzturēties ēnā vai vēsās iekštelpās. Svarīgi ir raudzīties, lai bērni regulāri padzertos un, uzturoties ārā, valkātu galvassegu. Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt mazuļus vienus pašus mašīnā un slēgtās telpās. Tāpat jāatceras, ka bērni var pārkarst arī, guļot nevēdinātās un karstās iekštelpās, kā arī ilgstoši uzturoties ratiņos.

Trešdien NMPD mediķi ārstniecības iestādēs ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm nogādāja 15 cilvēkus, kas ir vairāk nekā divās pirmajās nedēļas dienās. Salīdzinot ar iepriekšējām dienām, biežāk palīdzība bija nepieciešama bērniem.

Kopējo izsaukumu skaita pieaugumu NMPD gan vērtē kā nelielu, jo vairākās situācijās karstuma ietekme uz cilvēka organismu bijusi kā mazāk nozīmīgā veselības problēma - primāri ārstniecības iestādē cilvēki nogādāti ar kādu citu akūtu saslimšanu. Piemēram, vairākos gadījumos bija aizdomas par insultu vai jau esošas slimības saasinājums, kas prasa papildu izmeklējumus un tālāku ārstēšanu.

Pārējo izsaukumu situācijas bija līdzīgas kā iepriekšējās dienās, kad sūdzības radušās pēc fiziskām aktivitātēm vai darba karstumā un ilgstošas uzturēšanās saulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas