Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Uz šauras laipas Vācijā

Favorītu un paaudžu dueļi cīņā par vietu pusfinālā.

Milžu cīņas izslēgšanas turnīra sieta vienā pusē un favorītu izaicinājums raksturo 2024. gada Eiropas futbola čempionāta (Euro2024) ceturtdaļfināla kārtu, ko piektdien atklās divu šī turnīra galveno favorītu Spānijas un Vācijas duelis. Vēl vienā iepriekšējo finālu "atkārtojumā" pulksten 22 spēkiem mērosies Portugāle un Francija, bet sestdien ne tik pārliecinoši turnīru aizvadošās Anglijas un Nīderlandes komandas spēlēs attiecīgi pret Šveices un Turcijas izlasēm. Spēļu tiešraide TV6 un Go3 Sport Open kanālos.

"Komandas šajā turnīrā spēlējušas vislabāko futbolu," ne viena vien eksperta viedokli pirms Spānijas un Vācijas dueļa skaļi pateicis turnīra saimnieku pussargs Ilkajs Gindegans, kurš norādījis, ka šādu vienību spēlē uzvarētāju noteiks tas, kurai no komandām labāk izdosies spēle bez bumbas un izvairīšanās no panikas grūtos brīžos. "Vācijai ir fantastiska komanda ar vairākiem pasaules labākajiem spēlētājiem. Tā ir ļoti organizēta un disciplinēta, taču viņiem pretī būs ļoti līdzīga komanda – ārkārtīgi apņēmīga un izsalkusi pēc panākumiem," norāda Spānijas izlases galvenais treneris Luiss de la Fuente. Komandu spēku samēru krāšņi parāda vēsturiskā bilance – 26 savstarpējās spēlēs deviņas reizes uzvarējusi Vācija, astoņas reizes pārāka bijusi Spānija, bet deviņos gadījumos fiksēts neizšķirts. Satiekoties finālturnīru izšķirošajās kārtās, sekmīgāki bijuši spāņi, kuri ar 1:0 uzvarēja gan 2008. gada Eiropas čempionāta finālā, gan divus gadus vēlāk notikušā Pasaules kausa pusfinālā. Šoreiz gan laukumā dosies citas paaudzes futbolisti, kuriem jāraksta pašiem sava vēsture.

Vēl vienā iepriekšējo finālistu divcīņā tiksies Portugāles un Francijas futbolisti, kuru sniegums līdzšinējā turnīrā gan nav līdz galam pārliecinājis par tiem prognozēto vietu starp galvenajiem favorītiem. "Mums netrūkst kvalitātes un talanta, taču šeit tas piemīt daudzām komandām. Šajā līmenī mums ir jāspēj pamatīgi strādāt visiem kopā, lai sasniegtu rezultātu," uzsvēris Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns. Kopš 2006. gada septiņās savstarpējās spēlēs Portugāle uzvarējusi tikai reizi, taču tā bija īpaša – 2016. gada Eiropas čempionāta finālspēlē Parīzē. Spēle iezīmēs arī uzlecošās zvaigznes Kiljana Mbapē un leģendārā Krištianu Ronaldu dueli. Francijas izlases līderis un kapteinis iepriekš atzinis, ka izaudzis ar portugāļu zvaigznes plakātiem pie sienām, bet tagad pošas doties viņa pēdās, pievienojoties karaliskajam Spānijas klubam Madrides Real. Pirms tam gan uz viņa pleciem balstās liela daļa Francijas futbola cerību šajā Eiropas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas