Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uz Vecāķiem ar desmit latiem

Par spīti tam, ka Vecāķu pludmalē pirmo gadu plīvo zilais karogs, šī rīdzinieku iecienītā atpūtas vieta nav gatava uzņemt lielo atpūtnieku skaitu. Ar astoņsimt maksas auto stāvvietām nedēļas nogalēs ir krietni par maz, tādēļ, par spīti stāvēšanas aizliegumam, blakus ieliņas ir pārpildītas ar atpūtnieku atstātajiem auto. Tā vietā, lai palielinātu autostāvvietu skaitu vai citādāk risinātu problēmu, brīvdienās Vecāķos aktīvi dežurē policijas darbinieki, kuri divos mēnešos jau paspējuši izrakstīt aptuveni tūkstoš soda kvīšu.

Nav, kur nolikt auto


Kā liecina Dienas novērojumi, sestdien atpūtnieku automašīnas pie Vecāķu pludmales bija novietotas, kur vien var. Spēkrati ielu malās stāvēja krustu šķērsu, daudzi auto novietoti tieši pie krustojuma, ignorējot ceļu satiksmes noteikumos prasītos piecus metrus. Citi autovadītāji atstāja savas mašīnas ielu malās, ignorējot stāvēšanas aizlieguma zīmes. Piemēram, sestdien soda kvītis rotāja mašīnu priekšējos stiklus veselas ieliņas garumā, kur zīme par stāvēšanas aizlieguma zonu nav tik labi pamanāma. Par šādu pārkāpumu autovadītājam jāškiras no Ls 10. Policija ne vien līmēja soda kvītis par neatļautu stāvēšanu, bet ķēra arī mašīnas uz ātrumu, jo daudzi neievēroja zīmi Dzīvojamā zona, kas ir pašā Vecāķu prospekta sākumā. Apturētās mašīnas veidoja pat nelielu rindu.

Rīgas pašvaldības policijas Ceļu policijas nodaļas inspektors Erlands Skadiņš Dienai skaidro, ka zīmes, kas aizliedz apstāties, ir novietotas skaidri saredzamās vietās, tādēļ to ievērošana tiek atstāta vadītāja ziņā. "Ceļu satiksmes noteikumos skaidri un gaiši ir rakstīts, ka zīmes Stāvēšanas aizlieguma zona darbība nebeidzas uzreiz pēc pirmā krustojuma," atgādina E.Skadiņš. Divos mēnešos Vecāķos policisti izrakstījuši aptuveni tūkstoš soda kvīšu par stāvēšanu neatļautā vietā.

Atpūtnieki neapmierināti


Par regulārajiem pārkāpumiem un lielo soda kvīšu skaitu ir informēta arī Rīgas domes Ziemeļu rajona izpilddirektore Aina Verbicka. Taču izpilddirekcija neplāno palielināt maksas stāvvietu skaitu, bet tā vietā aktīvāk sadarboties ar pašvaldības policiju un sodīt tos atpūtniekus, kuri savus spēkratus novietojuši zem neatļautās zīmes. Par šādu pašvaldības rīcību neizpratnē ir Vecāķu iedzīvotājs Raimonds un sauc to "par īstu pašvaldības reketu". Viņš uzskata, ka intensīvā mašīnu plūsmā, kāda parasti ir nedēļas nogalēs, zīmes ir grūti pamanāmas. Tāpat neesošās auto stāvvietas liekot autovadītājiem novietot mašīnu arī aizlieguma zīmes darbības zonā, jo ar izveidotajām aptuveni 800 maksas auto stāvvietām brīvdienās ir krietni par maz. Arī citi aptaujātie atpūtnieki nav apmierināti ar auto novietošanas haosu, kas valda Vecāķos. "Vairāk nekā pusstundu meklējām brīvu vietu. Tad nolēmām mašīnu atstāt labu gabalu pirms pludmales un nākt ar kājām," saka skolotāja Mārīte, kura uz Vecāķu pludmali ieradusies kopā ar ģimeni. Viņa piebilst, ka labāk iet kādu gabaliņu ar kājām, nekā maksā desmit latu soda naudu.

A.Verbicka stāsta, ka pērn bija plānots ierīkot papildus stāvvietas Kāpu prospektā, taču pret to aktīvi protestēja Vecāķu iedzīvotāji, jo tās vajadzībām dabas parkā bija jāizcērt tuvumā esošie koki un krūmi.

Top komentāri

Klox
K
Vispār jau Vecāķu "iedzīvotājiem" (pārsvarā jau tikai vasarnieki) sen vajadzēja pierast pie vides, kur viņi dzīvo! Aizpagājušo nedēļu biju Palangā - bezmaksas stāvvietas visur! Arī pašvaldības BEZMAKSAS plači! Plašas atpūtas iespējas ģimenēm un nevienas pašas laimētavas! Cilvēki smaidīgi un laipni. NAUDA GROZĀS! Mums līdz tādam līmenim laikam nekad netikt.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas