Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzvaras dienas svinības Rīgā aizrit mierīgi

Lai gan atsevišķi Krievijā atzīmētās Uzvaras dienas svinību apmeklētāji Rīgā publiski lieto līdzpaņemto alkoholu un dažs ir manāmā alkohola reibumā, kopumā svinības Uzvaras parkā līdz šim norit visai mierīgi, novēroja aģentūra LETA.

Tāpat kā citus gadus pasākumā izvietotas ēdienu un dzērienu tirgotavas un pasākuma apmeklētāji pārsvarā mielojas ar tur iegādāto.

Daļa apmeklētāju parkā ierīkojuši piknika vietas, kurās neizpaliek arī alkohola lietošana un smēķēšana, kas parkos ir liegta. Atsevišķi apmeklētāji jau ir manāmā reibumā, tomēr vairums apmeklētāju uzvedas mierīgi.

Šodien aptuveni tūkstotis cilvēku bija devušies gājienā Rīgā, pieminot Otrā pasaules karā kritušos, kas cīnījās sabiedroto rindās. Gājiena "Nemirstīgais pulks" ideja ir patapināta no Krievijas.

Vairumam dalībnieku rokās bija fotogrāfijas ar karā kritušajiem un pie krūtīm bija piespraustas Georga lentītes. Daļai dalībnieku rokās bija sarkanas neļķes vai citas puķes. Gājienā devās gan vecākā gada gājuma cilvēki, gan ģimenes ar bērniem. Ik pa brīdim dalībnieki dziedāja dziesmas.

Savukārt policija šodien iecirknī nogādājusi divus vīriešus, kuri publiski konfliktēja akcijā pret 9.maija svinēšanu Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka Strēlnieku laukumā starp diviem vīriešiem bija izvērties konflikts, tāpēc policija abus nogādāja iecirknī, kur viņi snieguši paskaidrojumus. Vīriešiem nekādi protokoli netiks noformēti. Nekādi citi starpgadījumi Strēlnieku laukumā un Uzvaras parkā līdz šim nav bijuši.

Šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā bija pieteikusi biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Tā notika Latviešu strēlnieku laukumā, un tās mērķis ir "atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu".

Latvijā otrdien atzīmē Eiropas dienu.

Top komentāri

notiek idiotšovs
n
Nez kā 1945. gadā rīkotos NKVD darbinieki, ieraugot tipus ar vlasoviešu karogiem?
ta nu gan
t
Vai pasākuma ietvaros notiek arī karnevāls?
Dima
D
Riga svin Latvijas okupaciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas