Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vāc parakstus par Latvijā atzīstamo vakcīnu pret Covid-19 klāsta paplašināšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana ar mērķi Latvijā atzīt plašāku vakcīnu pret Covid-19 klāstu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Ainārs Komarovskis, kurš skaidroja, ka patlaban Latvijā ir legalizētas četras vakcīnas. Viņaprāt, tas samazina vakcinējamo izvēles iespējas un atbalstu vakcinācijai sabiedrībā.

"Ja valdībai reāli rūp sabiedrības veselība un tautsaimniecības atgūšanās un tā vēlas paaugstināt vakcinēto personu loku, tad ir vai nu jāreģistrē, vai arī jāatzīst par derīgām Latvijā arī tās vakcīnas, kuras ir atzītas citās Eiropas zemēs, pat ja tās nav apstiprinātas Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA), un ietver sevī lielu piekrišanas potenciālu mūsu zemē. Šāda prakse Eiropā ir, piemēram, Itālijā, kas atzīst ne tikai EZA apstiprinātās vakcīnas," apgalvoja idejas autors.

Iniciatīvā piedāvāts arī Latvijā legalizēt citās Eiropas zemēs pielietotās vakcīnas, kurām ir nozīmīgs atbalsta potenciāls valsts iedzīvotāju vidū, kā arī atzīt attiecīgos vakcinācijas sertifikātus.

Lai minētais neattiektos tikai uz iebraucējiem, bet arī uz Latvijas iedzīvotājiem un vienlaikus celtu vakcinācijas aptveri, Komarovskis aicina arī licencēt ārstniecības iestādes, kuras būtu tiesīgas pašas organizēt pie sevis iedzīvotāju vakcināciju ar EZA neapstiprinātām, bet citās Eiropas zemēs par derīgām atzītās vakcīnas.

Idejas autora ieskatā rezultātā sabiedrībai tiktu dota izvēles iespēja par naudu vai bez maksas saņemt to vakcīnu, par kuras lietošanu katrs pats uzņemsies atbildību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas