Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vāc parakstus par OCTA maksimālās gada cenas noteikšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) maksimālās gada cenas noteikšanu. Kā iniciatīvas autors norādīts Raivis Naglis.

Iniciatīvā piedāvāts noteikt OCTA maksimālo cenu uz gadu, jo patlaban tai strauji kāpusi cena un pagaidām cenu kāpumam nav nekādu ierobežojumu. Naglis piedāvā likumā noteikt, ka OCTA ir obligāta visiem mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

OCTA cenu varētu aprēķināt, ņemot vērā transportlīdzekļa vidējo tirgus vērtību un Bonus Malus klases līmeni. Tāpat tajā varētu ierēķināt arī transporta līdzekļa saimnieka pārkāpumu vēsturi, piedāvā Naglis.

Viņš uzskata, ka, pateicoties šādam aprēķinam, varēs saprastu, kāda būs OCTA cena katram transporta līdzeklim, zinot savu Bonus Malus klases līmeni. Šādu izmaiņu rezultātā, viņaprāt, samazināsies šī brīža OCTA izmaksas, kā arī varētu sarukt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaits.

Top komentāri

44
4
īpašu uzmanību pievērdst sodītajiem par agresīvu braukšanu un avāriju izraisītājiem, jo tieši šo kategoriju braucēju dēļ apdrošinātāji spiesti palielināt likmes
Jānis
J
Ja kāds dauza citas mašīnas, lai tad arī maksā. Kas brauc neuzmanīgi, lai maksā. Kāpēc normāliem braucējiem jāapmaksā trakuļu un neuzmanīgo braucēju sastrādātie mēsli. Skola maksā naudu.
ekonomikas kurss
e
Neticami, bet fakts - dažās ''kapitālisma'' valstīs valsts ir spiesta iejaukties, lai apturētu monopolbandītu patvaļu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas