Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vāc parakstus par PVN atcelšanu bērnu precēm un pakalpojumiem

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atcelšanu bērnu precēm un pakalpojumiem. Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Tatjana Andrijeca. Viņa paudusi, ka "Latvijas iedzīvotāji strauji izmirst". Pēc viņas teiktā, negatīvs dzimstības saldo saglabājas arī 2019. gadā.

"Ja situācija nemainīsies, vēl pēc 30 gadiem Latvijas iedzīvotāju skaits samazināsies par 450 000 cilvēku. Ņemot vērā prognozējamo migrāciju līdz 2050. gadam, Latvijas iedzīvotāju skaits būs mazāks par vienu miljonu cilvēku," norādīja iniciatīvas autore. Tāpēc, viņasprāt, nepieciešams nekavējoties rīkoties, lai dzimstības rādītāji valstī uzlabotos.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ģimenes atliek lēmumu par bērna laišanu pasaulē, ir dzīves līmeņa pazemināšanās pēc bērna piedzimšanas, uzskata Andrijeca, piebilstot, ka patlaban noteiktā valsts materiālā atbalsta sistēma praktiski neuzlabo situāciju.

Ņemot vērā esošo demogrāfisko situāciju, viņa ierosina atcelt PVN mazuļu pārtikai, ēdināšanai bērnudārzos, skolās un vasaras atpūtas vietās, bērnu higiēnas precēm, bērnu apģērbam un apaviem, ieskaitot sporta un ortopēdisko, bērnu un pusaudžu skolas mēbelēm, bērnu automašīnas sēdekļiem un bērnu invalīdu krēsliem, bērnu grāmatām, mācību grāmatām, skolas piederumiem, bērnu dzirdes aparātiem, bērnu brillēm, bērnu biļetēm pilsētu un starppilsētu sabiedriskajā transportā, bērnu zālēm un medikamentiem, bērnu pulciņiem, bērnu sporta nodarbībām, vasaras atpūtas nometnēm, bērnudārziem un skolām, ieskaitot privātās, kā arī augstskolu sagatavošanas kursiem un privātskolotāju pakalpojumiem.

Top komentāri

Gregs
G
Tas visticamākais neko nedos: Šāda parakstu vākšana manuprāt tikai liecina par iniciatīvas sācēju bezjēgas nesakarīgo rīcību, jo PVN jau samazināja augļiem un dārzeņiem ko ražo LV , bet lētāks nekas nekļuva....Izskatās pēc kārtējās vēlētāju dezinformācijas, bet ja kļūdos-tas būtu labi.
Markss
M
Izcili "gudri". Patiesībā algām jābūt augstākām. PVN atcelšana pievilinās kaimiņvalstu pircējus, bet valsts budžetā no viņu samaksātā nekas neienāks.
Ļoti dīvaini
Ļ
Maizei un pienam šie parakstu vācēji grib arī turpmāk saglabāt PVN 21% likmi,kas ir 4,2 reizes augstāka nekā,piemēram, Polijā,Ungārijā,Horvātijā,Kiprā un otra augstākā (tūlīt pat aiz pārtikušās Dānijas) visā pasaulē?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas