Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VADDA biedri spētu sešos mēnešos veikt 1,8 miljonus pret Covid-19 vakcināciju

Veselības aprūpes darba devēju asociācija (VADDA), izvērtējot savu biedru pieredzi, kapacitāti un sadarbībā ar citiem partneriem – ģimenes ārstiem, pašvaldībām, uzņēmumus pārstāvošām organizācijām – ir gatava nodrošināt vakcināciju pret Covid-19 visai Latvijas sabiedrībai. Vakcinācijas ātrums – līdz pat 75 000 administrētu devu nedēļā jeb līdz 1,8 miljoniem sešos mēnešos, ja ir pieejamas vakcīnas un pārskatīts procesa administratīvais slogs.

VADDA biedru, privātās ārstniecības iestāžu, kas sniedz ambulatoros pakalpojumus Latvijā, 20 gadu pieredze un organizācijas biedru iespējas ļaujot nodrošināt līdz pat 75 000 Latvijas iedzīvotāju vakcināciju nedēļā – gan piedāvājot vakcinācijas kabinetus, gan tajos nepieciešamos apstākļus, gan iespējas nodrošināt vakcināciju izbraukumos.

“Varam nodrošināt visu, kas vajadzīgs efektīvai un apjomīgai vakcinācijai. Vienīgais, kas nepieciešams, lai nodrošinātu vakcinēšanu – jāpārskata administratīvais slogs vakcinēšanas prasībām un jāļauj vakcinēt maksimāli plašas sabiedrības grupas. Nodrošiniet vakcīnas, dodiet zaļo gaismu, mēs izdarīsim,” uzsver VADDA izpilddirektore Ināra Pētersone.

VADDA jau iesniegusi Veselības ministrijā priekšlikumus, kas ļauj vienkāršot vakcinācijas procesu, vienlaikus nodrošinot visus nepieciešamos apstākļus raitai un koordinētai Latvijas iedzīvotāju vakcinācijai.

Par VADDA biedru spēju efektīvi reaģēt pandēmijas apstākļos liecina tās biedru pieredze izvērst Covid-19 testēšanas apjomu līdz 12 000 testiem dienā, ar potenciālu to vēl palielināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas