Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vairākām autoostām draud likvidācija

Valsts plāno mainīt kārtību, kādā autoostas saņem samaksu par autobusu apkalpošanu. Galvenais mērķis ir samazināt izmaksas par pasažieru pārvadāšanu, bet pašvaldības saskata draudus, ka ar jauno kārtību autoostu uzturēšana tiks uzvelta uz pašvaldību pleciem. Turklāt pastāv risks, ka vairākas autoostas varētu vispār tikt likvidētas, vēsta Latvijas Radio.

Darba dienas pēcpusdienā Rīgas autoosta ir ļaužu pilna. Biļešu pircēji drūzmējas pie kasēm. Cilvēki steidz uz autobusiem, dažs vēl pa ceļam nopērk kādu našķi. Skaļrunī tiek izziņota autobusu atiešana. Tomēr jau pēc pāris gadiem šī Rīgai tik raksturīgā vieta varētu izzust. Valdība iecerējusi mainīt kārtību, kādā samaksu par autobusu iebraukšanu saņem autoostas. Rīgas starptautiskās autoostas valdes priekšsēdētāja Vaira Gromule neslēpj, ka gadījumā, ja tā nebūs izdevīga, no autobusu apkalpošanas varētu atteikties.

Pašreiz autoostas iekasē samaksu no katra iebraukušā autobusa. Maksa dažādās autoostās svārstās no 50 santīmiem līdz pat astoņarpus latiem, un autopārvadātāji šo maksu ir spiesti iekasēt no pasažieriem vai lūgt kompensācijas veidā no valsts. Tieši augstās autoostu izmaksas ir iemesls, kādēļ daži autobusu pārvadātāji vairs neizmanto autoostu pakalpojumus. Satiksmes ministrija rosina noteikt vienotu cenrādi, kā arī maksāt pa tiešo autoostām, nevis kā dotāciju pārvadātājiem, stāsta Satiksmes ministrijas autotransporta departamenta direktors Andris Lubāns.

Taču pašvaldības ar šādu ieceri nav mierā. Tieši pēc pašvaldību iebildumiem šodien Ministru kabineta komitejā plānotie likuma grozījumi netika atbalstīti. Pašvaldību savienības padomnieks Aino Salmiņš norāda, ka nav skaidrības, cik finansēs valsts, kas jādara pašvaldībām. Neērtības draud arī pasažieriem.

Valsts iecerējusi ar kārtības maiņu ietaupīt aptuveni miljonu latu, taču autobusu biļešu cenas tā nesamazinās. Plānots, ka jaunā kārtība stāsies spēkā 2014.gadā.

Top komentāri

dumis
d
Laikam jau nav šeit ko komentēt, valsts iecerējusi ietaupīt aptuveni miljonu. Valdība manuprāt iecerējusi ietaupīt priekš saviem maciņiem ne jau lai valstij, valsts iedzīvotājiem būtu kāds labums.Tādēļ vienkārši riebjas kaut ko lasīt kas saistās ar šo nolādēto valdību, parazītu bandu.
Kad???
K
Kad reiz tas ārprāts beigsies?! Lielie zagļi izzog valsti, no tiem neviens neko neprasa, bet ietaupīt cer uz vienkāršo cilvēku rēķina. Tak ne jau bagātnieki izmanto autobusus, autoostas utt. Tie lēmumi kļūst arvien debīlāki, es atvainojos! "Augša" neredz vai negrib redzēt, kas notiek "lejā", diemžēl.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas