Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valdība atbalsta Latvijas karavīru misijas Afganistānā pagarināšanu

Valdība otrdien atbalstīja termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) vadītajā militārajā operācijā Afganistānā.

Saskaņā ar ANO Drošības padomes 2011.gada 12.oktobra rezolūciju, kā arī pamatojoties uz likuma Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās 1.panta otro daļu un pārejas noteikumu 4.punktu, ar Ministru kabineta rīkojumu termiņš NBS dalībai ISAF operācijā tika pagarināts līdz 2011.gada 31.decembrim.

Līdz ar to NBS dalības pagarināšanai ISAF operācijā līdz ANO Drošības padomes noteiktā mandāta beigām - 2012.gada 13.oktobrim - vēl nepieciešams Saeimas lēmums.

Šobrīd NATO vadītajos Starptautiskajos Drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dien vairāk ap 200 Latvijas karavīru, pildot dienesta pienākumus ziemeļu reģionā, Fārjābas provinces Meimanē, Balkhas provinces Mazārešarīfā, kā arī galvaspilsētā Kabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas