Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdība lemj pārdalīt šā gada budžetā ieekonomētos 31,17 miljonus eiro

Ministru kabinets otrdien lēma pārdalīt citiem pasākumiem 2019.gada budžetā ministriju un citu institūciju ieekonomētos 31,17 miljonus eiro.

Valdība uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts pamatbudžeta pamatfunkciju izdevumu prognozēto neapguvi un iespējamo līdzekļu pārdali 2019.gadā.

FM lūdza visām nozaru ministrijām izvērtēt 2019.gada budžeta izpildi un informēt par finansējumu, kuru nebūs iespējams līdz gada beigām izlietot atbilstoši sākotnēji plānotajam mērķim. Tika saņemta informācija no 11 ministrijām un Pārresoru koordinācijas centra. Saskaņā ar ministriju sniegto informāciju prognozētā budžeta neapguve un iespējamā līdzekļu ekonomija pamatbudžetā līdz 2019.gada beigām prognozēta 31 175 000 eiro apmērā.

Vislielākā ekonomija - 7,92 miljoni eiro - rasta Labklājības ministrijā, kam ar 7,9 miljoniem eiro seko FM, Ekonomikas ministrijā ietaupīti 6,88 miljoni eiro, Veselības ministrijā - 3,67 miljoni eiro, Izglītības un zinātnes ministrijā - 1,86 miljoni eiro, savukārt Iekšlietu ministrijā - 1,1 miljons eiro.

Par minētā ietaupījuma pārdali citiem pasākumiem bija nepieciešams valdības lēmums. Kā norādīja FM, valdību veidojošo partiju pārstāvji izvirzīja virkni kritēriju finansējuma pārdalei, piemēram, finansējums nepieciešams saistību izpildei 2020.gada budžeta atslogošanai, tāpat nepieciešams finansējums valstiski svarīgu pasākumu īstenošanai, kā arī iestāžu kapacitātes stiprināšanai.

Tādējādi valdība atbalstīja priekšlikumu no 2019.gadā ieekonomētajiem līdzekļiem 5,1 miljonu eiro novirzīt Ekonomikas ministrijai - pieci miljoni eiro Altum īstenotajai mājokļu programmai, bet 102 473 eiro Konkurences padomei, tajā skaitā 78 143 eiro vienreizējas naudas balvas izmaksai mēneša algas apmērā visiem KP darbiniekiem, 2000 eiro komandējumu izdevumu segšanai uz OECD gadskārtējo konkurences pasākumu, kā arī 22 600 eiro digitālo pierādījumu izpētes un apstrādes laboratorijas veidošanai. 

Veselības ministrijai novirzīti 8,88 miljoni eiro, no kuriem 2,79 miljoni eiro paredzēti kompensējamo medikamentu apmaksai, lai daļēji segtu deficītu, 2,06 miljoni eiro paredzēti rezidentu apmācībai saistībā ar rezidentu plūsmas pieaugumu, 1,9 miljonus eiro plānots novirzīt papildus rehabilitācijas pakalpojumiem bērniem, medicīniskās apaugļošanas pakalpojumiem 120 sievietēm, pakalpojumu apjoma palielinājumam. 1,05 miljoni eiro plānoti insulīna sūkņu iegādei bērniem mūsdienīgai pirmā tipa cukura diabēta ārstēšanai, 715 713 eiro paredzēti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam defibrilatoru un plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtu iegādei, bet 200 000 eiro paredzēti Austrumu slimnīcas neatliekamo investīciju veikšanai.

1,09 miljoni eiro tiks novirzīti Iekšlietu ministrijai. No tiem 523 267 eiro novirzīs atkritumu savākšanas un utilizācijas, nekustamo īpašumu uzturēšanas un transportlīdzekļu apdrošināšanas pakalpojumu apmaksai, 238 987 eiro veselības aprūpes izdevumu kompensācijai un pabalstu izmaksai amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, 150 000 eiro Valsts policijas struktūrvienību darbības uzlabošanai nepieciešamo IT risinājumu iegādei izņemto infotehnisko materiālu tālākai izpētei un analīzei. Tāpat 119 661 eiro tiks novirzīts Valsts robežsardzes nodarbināto motivēšanai, tai skaitā ēnu ekonomikas apkarošanā iesaistīto nodarbināto prēmēšanai, 64 036 eiro - kadetu mēnešalgas pieauguma nodrošināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrijai pārdalīti trīs miljoni eiro, no kuriem 1,54 miljoni eiro paredzēti nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai, piemēram, Pasaules un Eiropas kausiem bobslejā un kamaniņu sportā, Volejbola federācijai, Latvijas Hokeja federācijai. 846 450 eiro tiks novirzīti Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūras asociētās dalībvalsts statusā, 403 203 eiro paredzēti zinātniskās darbības nodrošināšanai, 113 254 eiro - infrastruktūras izdevumu optimizēšanai, licencēm, datortehnikas nomaiņai, informācijas sistēmu uzturēšanai, bet 99 400 eiro paredzētu Murjāņu Sporta ģimnāzijas sagatavošanai akreditācijai.

Satiksmes ministrijai papildus paredzēti septiņi miljoni eiro, lai nodrošinātu finansējumu kompensācijām zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Labklājības ministrijai pārdalīti 4,12 miljoni eiro, no kuriem 1,73 miljoni eiro paredzēti rindu mazināšanai pēc tehniskajiem palīglīdzekļiem, nodrošinātu asistenta pakalpojumus, sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. 1,29 miljoni eiro paredzēti sociālās aprūpes institūciju materiāltehniskās bāzes atjaunošanai, pakalpojuma uzlabošanai, infrastruktūras sakārtošanai, bet 859 253 eiro paredzēti valsts sociālās aprūpes centru un ēku tehniskajai apsekošanai, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, lai palielinātu nozares datu centra jaudu, kā arī lai nodrošinātu novecojušās datortehnikas nomaiņu nozares iestādēs.

Tieslietu ministrijai pārdalīti 192 496 eiro mobilo arhīva plauktu iegādei un veiktu izmaiņas Izpildlietu reģistra informācijas sistēmā.

Kultūras ministrijai papildus pārdalīti 1,36 miljoni eiro, no tiem 675 000 eiro paredzēti Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas kultūrizglītības mācību vides modernizēšanai, 447 432 eiro paredzēti Rīgas Kino muzeja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pārcelšanas uz Muzeja krātuvju kompleksu un aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai, 141 461 eiro paredzēts Muzeju krātuvju kompleksa Pulka ielā 8 nomas maksas un papildu maksājumu palielinājuma segšanai. 50 820 eiro plānots novirzīt koncertzāles un konferenču centra juridisko risinājumu pakalpojuma nodrošināšanai, bet 50 000 eiro plānots novirzīt pārskaitīšanai biedrībai "Romu Kultūras centrs" Starptautiskā Romu kultūras festivāla organizēšanai 2019.gada novembrī.

383 238 eiro pārdalīti radio un televīzijai, no kuriem 354 191 eiro Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai atlīdzībām par 2019.gada rudens sezonas oriģinālsatura raidapjomu nodrošināšanu un programmu satura stabilizēšanas pasākumu īstenošanu, bet 29 047 eiro Latvijas Radio kompensācijām par 2016.gada un 2017.gada virsstundām un darbu svētku dienās. 

18 600 eiro tiks novirzīti Ārlietu ministrijai Baltijas Mediju izcilības centra īstenotajiem pasākumiem. 

papildināta visa ziņa

Top komentāri

aina
a
Pusi naudas novirzīt Salaspils kodolreaktora radioaktīvo atkritumu likvidēšanai. Skatoties novadu karti ar vēzi slimojošajiem mazā Salaspils pirmajā trijniekā. Pirmajā vietā ar vēža slimniekiem un mirušajiem ir Liepāja, otrajā Daugavpils un trešajā Salaspils. Paskatieties radiācijas fona karti, kur visaugstākais radiācijas fons ir Liepājā 100, tad Salaspils un tad Daugavpils.
MZGD
M
Visu vajag atdod mediķiem!
VVZ
V
Tad jau partiju bonzām atkal kas atleks un Brokastotājam arī- lai var nodrošināt bezmaksas angļu brokastis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas