Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība piešķir 1,3 miljonus eiro remontdarbiem Austrumu un Stradiņa slimnīcās

Valdība otrdien nolēma piešķirt 1,3 miljonus eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ūdensapgādes sistēmas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) 15.korpusa jumta seguma un balkona nesošās konstrukcijas nomaiņai.

No minētās summas LOC remontdarbiem piešķirti 659 342 eiro, savukārt PSKUS vajadzībām - 664 221 eiro.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne, jaunus bojājumus LOC ūdensapgādes sistēmā RAKUS konstatēja marta beigās, kā rezultātā, apsekojot visu sistēmu, tika secināts, ka jau iepriekš uzsāktos remontdarbus nav iespējams pabeigt droši un kvalitatīvi, jo nebūs iespējams jaunizbūvētos ūdensvadus savienot ar vecajiem. Rezultātā secināts, ka nepieciešams veikt plašākus remontdarbus.

Savukārt marta vidū stipra vēja ietekmē PSKUS 15.korpusam tika daļēji norauts jumta segums. Jau līdz šim vairākkārt veikti jumta seguma atjaunošanas darbi lokālās vietās, bet, ņemot vērā šī brīža stāvokli, pastāv risks, ka stipra vēja ietekmē jumts tiks bojāts atkārtoti vai pat pilnībā norauts, līdz ar to ir jāveic jumta nomaiņa.

Vienlaikus PSKUS 15.korpusa ēkai jāpārbūvē balkonu nesošās konstrukcijas un jumta dzegas konstrukcijas, novēršot izdrupušo ķieģeļu un atslāņojušos apdares slāņu nokrišanas iespēju. Uz to jau iepriekš norādījis Būvniecības valsts kontroles birojs, pagarinot darbu veikšanas termiņu, skaidroja ministrijas pārstāve.

Ņemot vērā esošo situāciju, lai neapdraudētu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, valdība lēma nepieciešamo finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka nesen valdība lēma piešķirt 14 miljonus eiro universitāšu slimnīcām ar mērķi iepirkt jaunas iekārtas un veicināt iestāžu gatavību turpmākas Covid-19 izplatības rezultātā.

 

Top komentāri

buks
b
Vai tā valdība, kas nolēma, nav, maigi izsakoties, informēta par to, ka tas minētais cipars šiem abiem subjektiem ir tīrās pupu mizas. Abās PSKUS un RAKUS iestādēs sēž rumpīši, kuru specialitāte ir /apgūt/ naudiņas 10-100x lielākas. Ir laba pieredze, atbildības nekādas. Otkats garantēts, nav jau kaut kāds privātbizness.
Beidzot mums
B
Bagāta valdība,nauda birst kā no pārpilnības raga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas