Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdības komiteja spriedīs par ārkārtas situāciju NMPD Rīgas reģionālajā centrā

Ministru kabineta komiteja šodien spriedīs par izsludināto ārkārtas medicīnisko situāciju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģionālajā centrā, aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Pirmdien no rīta veselības ministre Anda Čakša (ZZS) tiksies ar NMPD vadītāju Lienei Cipuli, un pēc tam šo jautājumu plānots pārrunāt Ministru kabineta komitejā.

LETA jau ziņoja, ka NMPD izlēmis izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Cipule norādīja, ka situācijas risināšanai pastiprināta uzmanība tiks pievērsta brigāžu darba plānošanai un izsaukumu šķirošanai, kas iedzīvotājiem nozīmēs biežākus atteikumus gadījumos, kad nebūs apdraudēta cilvēka dzīvība.

Pēc Cipules teiktā, patlaban plānots runāt ar Veselības ministriju (VM) un Ministru kabinetu, lai meklētu problēmas risinājumus. Dienests rādītājus un datus par savu darbu iesniegs gan VM, gan valdībā.

Vienlaikus Cipule norādīja, ka iedzīvotājiem nav pamata satraukties, ka palīdzība neatliekamos gadījumos netiks sniegta, jo dienests darbu turpinās ierastajā ritmā, proti, dzīvībai un veselībai tiešu apdraudējumu gadījumos palīdzība viennozīmīgi tikšot nodrošināta.

Top komentāri

Jods
J
Ja neizšautu naudu nejēdzīgās reformās un "dižos" projektos, naudas pietiktu gan mediķu, gan skolotāju algām. "Gudrās "galvas nesaprot, ka jāiztiek ar tik, cik ir un pirmajā vietā ir cilvēki.Sev gan neaizmirst algas pielikt.
Ieliek politiķi par vadītāju
I
un pēc tam brīnās, ka lieta tiek bīdīta ar politiskām metodēm
Students
S
Cipulei nav ekonomiskas domāšanas, kas arī noved pie šīs it kā ārkārtas situācijas. Vispirms jau mediķiem vajag atgādināt par Hipokrāta zvērestu, otrkārt - izvērtēt brigāžu noslogojumu. Var izrādīties, ka nemaz tik pārstrādājušies tie mediķi nav- pēc pašu TV teiktā uz katru brigādi Rīgas reģionā 4-6 izsaukumi diennaktī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas