Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts autoceļu tīklā remontdarbi notiek vairāk nekā 20 autoceļu posmos

Valsts autoceļu tīklā remontdarbi patlaban notiek vairāk nekā 20 autoceļu posmos, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) pārstāvji.

Uzņēmums aicina autobraucējus ievērot luksoforu signālus būvdarbu zonās, kā arī sekot līdzi ceļazīmēm.

Rīta stundās un darbdienas beigās ir iespējama palēnināta satiksme uz Jūrmalas šosejas (A10) un uz Vidzemes šosejas (A2) Sēnītes posmā, kā arī uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu, informēja LVC.

Visgarākais būvdarbu posms patlaban ir uz autoceļa Ventspils-Kuldīga (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām - tur ir astoņi luksoforu posmi, kuru izbraukšanai nepieciešama pusotra stunda.

Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu ir slēgta brauktuve virzienā no Jelgavas uz Rīgu. Satiksme abos virzienos tiks organizēta pa otru brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, daudzviet liegti kreisie pagriezieni. Ātruma ierobežojums posmā ir 70 kilometri stundā. 

Uz Jūrmalas šosejas (A10) satiksmei ir slēgta nobrauktuve no Rīgas apvedceļa (A5) virzienā uz Jūrmalu un nobrauktuve uz Jūrmalas šosejas virzienā no Rīgas uz Babīti/Imantu. Babītes iedzīvotājiem izbraukšanai un iebraukšanai Babītē jāizmanto Rožu iela, uz Jūrmalas šosejas izveidotas apgriešanās vietas. Ātruma ierobežojums attiecīgajā autoceļa posmā ir 70 kilometri stundā.

Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei pie Vangažiem Rīgas virzienā satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar ātruma ierobežojumu 30 kilometri stundā, citur remontposmā - 70 kilometri stundā. 

Satiksmei ir slēgts Sēnītes rotācijas aplis un uz šosejas ir izveidotas apgriešanās vietas. Lai nokļūtu Valmierā, braucot no Rīgas, ir jāizmanto nogriešanās vieta Valmieras virzienā pirms rotācijas apļa. Vangažos Rīgas virzienā līdz Vangažu satiksmes pārvadam ātruma ierobežojums ir 30 kilometri stundā un satiksme organizēta pa vienu joslu. Valmieras šosejas (A3) posmā uz Sēnītes mezgla pārvada satiksmi regulē luksofori, ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.  

Savukārt uz Liepājas šosejas Saldus pilsētas teritorijā vienā posmā satiksmi regulē luksofori. 

Lielākie satiksmes ierobežojumi saistībā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem ir uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, kur ir vairāk nekā 20 kilometrus garš remontposms un astoņi ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā - jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada pusotru stundu. 

Uz autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem sākti seguma atjaunošanas darbi. Remontdarbu vietā ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā.  

Uz autoceļa Rīga-Ērgļi (P4) krustojumā ar autoceļu Juglas papīrfabrikas ciemats-Ulbroka (V36) satiksmi regulē luksofors, ātruma ierobežojums - 50 kilometri stundā. 

Uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no Aiviekstes līdz Bērzaunei izveidoti divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums - 70 un 50 kilometri stundā. 

Uz autoceļa Jelgava-Tērvete-Lietuvas robeža (P95) posmā no Tērvetes līdz robežai ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā. Posms prasa pusstundu ceļā. 

Tāpat noteikti satiksmes ierobežojumi saistībā ar ceļu remontdarbiem uz tiltiem, informēja LVC. 

Uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne (A4) uz tilta pār Lielo Juglu laikā no plkst.7 līdz 19 satiksme var tikt organizēta pa vienu joslu ar satiksmes regulētājiem. Ātruma ierobežojums uz tilta ir 30 kilometri stundā.  

Uz Daugavpils šosejas (A6) uz satiksmes pārvada pār Rēzeknes-Daugavpils dzelzceļu pie Križiem pie Daugvpils satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Ātruma ierobežojumi - 70 un 50 kilometri stundā. 

Uz Rēzeknes apvedceļa (A15) uz ceļa pārvada pār dzelzceļu satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā, betonēšanas darbu laikā - 10 kilometri stundā.

Uz autoceļa Smiltene-Velēna-Gulbene (P27) uz tilta pār Gauju Gulbenes novadā satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem pa vienu joslu. Ātruma ierobežojums - 30 kilometri stundā.

Uz autoceļa Madona-Varakļāni (P84) uz tilta pār Kuju Madonas novadā satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā.

Uz autoceļa Jelgava-Kalnciems (P99) uz tilta pār Klīves kanālu Jelgavas novadā satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu. Ātruma ierobežojums - 30 kilometri stundā.

Uz autoceļa Ropaži-Raunas (V74) uz tilta pār Tumšupi satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu joslu. Ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, masas ierobežojums - 10 tonnu. 

Uz autoceļa Smiltene-Rauna (V234) uz tilta pār Cērteni satiksme tiek organizēta ar luksoforiem, ātruma ierobežojums - 30 kilometri stundā.

Uz autoceļa Cebēni-Lēdmane (V973) uz tilta pār Lobi satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, masas ierobežojums - 10 tonnu.

 

Top komentāri

jautājums
j
Vai nebija ērtāk publicēt karti ar ceļu posmiem, kur notiek remontdarbi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas