Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valsts karogs plīvos arī uz robežas ar Lietuvu un Igauniju

Saeimas Juridiskā komisija ceturtdien galīgajam lasījumam parlamentā atbalstīja grozījumus Latvijas valsts karoga likumā, kas nosaka, ka turpmāk Latvijas karogs būs pastāvīgi jānovieto arī robežšķērsošanas vietās un vietās, kur valsts galvenie autoceļi šķērso iekšējo robežu, vēsta Saeimas Preses dienests.

"Valsts karogs ir nozīmīgs simbols, kas reprezentē valstiskumu, un tam būtu pastāvīgi jāatrodas arī robežšķērsošanas vietās. Būtiski, ka speram šo soli Latvijas simtgades gadā,” pēc sēdes atzīmēja komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (NA).

Pašlaik likumā noteikts, ka karogs ir jānovieto pie ēkām, kas atrodas Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos. Tā kā uz Latvijas-Igaunijas un Latvijas-Lietuvas robežas ēku nav, likumu plānots papildināt, paredzot, ka karogi jānovieto arī robežšķērsošanas vietās un vietās, kur galvenie autoceļi šķērso iekšējo robežu.

Lai likums stātos spēkā, tas vēl galīgajā lasījumā jāatbalsta Saeimai.

Top komentāri

mierīgs jautājums
m
Un kāpēc ne uz robežas ar Krievijas Federāciju un Baltkrieviju?
prieks
p
Ká??? Vai tad lídz shim nebija karogu uz celjiem, kuri veda Latvijá? Neticu! Lai cik Latvija izskatás "bomzíga" árzemnieku acím, bet neviens no maniem pazinjám netika pieminéjis, ka nebútu redzéjis karogus uz LV robezhas. Varbút uz visa páréjá fona tas vienkárshi izskatíjás "normáli" un neievérojami?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas