Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VARAM piešķirs Rīgai 10 000 eiro, lai kompensētu bēgļu uzņemšanas izdevumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) Rīgas pilsētas pašvaldībai piešķirs aptuveni 10 000 eiro, lai kompensētu izdevumus par palīdzību bēgļu uzņemšanas un iekļaušanas pasākumu īstenošanai 2016.gadā, šodien nolēma valdība.

Pašvaldībām ne retāk kā reizi gadā no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kompensējami faktiskie izdevumi, kas radušies, sniedzot finansiālo un materiālo palīdzību bēgļu un personu ar alternatīvo statusu uzņemšanas un sociālekonomiskās iekļaušanas pasākumiem par laika periodu no pērnā gada 1.janvāra.

VARAM dokumentus par faktiskajiem izdevumiem iesniedza Rīgas pilsētas pašvaldība un Jūrmalas pilsētas pašvaldība par kopējo summu 10 170 eiro apmērā.

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas pašvaldības iesniegto informāciju, tā 2016.gadā esot izmaksājusi bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu pabalstu izglītības ieguves atbalstam, pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa pabalstus un sniegusi krīzes centra, dienas centra, kā arī patversmes pakalpojumus par kopējo summu 9 926 eiro.

Savukārt Jūrmalas pilsētas pašvaldība iesniegusi informāciju, ka pērn uz patstāvīgu dzīvi tajā apmetās četru personu ar alternatīvo statusu ģimene. Minētajai ģimenei pilsētas Labklājības pārvalde izmaksāja pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai 244 eiro apmērā par 2016.gada decembri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas