Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VBTAI aicina uzmanīties no inspekcijas viltus pārstāvjiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīcībā nonākusi informācija par vairākiem gadījumiem, kad pie kādas ģimenes Saldus novadā ieradušās personas, kas, uzdodoties par inspekcijas darbiniekiem, vēlējušās veikt ģimenes dzīves apstākļu pārbaudi, informē VBTAI.

Kādai ģimenei radušās aizdomas par šo personu rīcības motīviem, tāpēc tā sazinājusies ar bāriņtiesu apstākļu noskaidrošanai. Pēc tam, kad bāriņtiesā apstiprināts, ka ģimeni apmeklējušās personas nevar būt VBTAI pārstāvji, ģimene vērsusies policijā.

Inspekcijā uzsvēra, ka VBTAI var veikt tikai audžuģimeņu dzīves apstākļu pārbaudes, līdz ar to var pieņemt, ka minētās personas ir viltvārži, kas, izmantojot cilvēku uzticēšanos, cenšas iekļūt viņu dzīvesvietās mantkārīgos nolūkos.

VBTAI aicina ikvienu, pirms ielaist savā mājoklī cilvēkus, kas uzdodas par valsts iestāžu pārstāvjiem, prasīt uzrādīt dienesta apliecību, kā arī piefiksēt minēto personu vārdu, uzvārdu. Aizdomu gadījumā VBTAI lūdz fiksēt arī automašīnas valsts numura zīmi (ja personas ieradušās ar transportlīdzekli), personu izskatu un bez kavēšanās par to ziņot Valsts policijai.

Tāpat VBTAI atgādina, ka pirms gada atklātībā nonāca informācija par līdzīgu gadījumu. Toreiz viltvārži uzdevās par bāriņtiesas, sociālā dienesta un policijas pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas