Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VDD pārbauda informāciju par vairāku personu iespējamu piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas spēku pusē

Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda informāciju par vairāku personu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē, noskaidroja aģentūra LETA.

Nesen internetā parādījies video, kurā redzami divi pie galda sēdoši vīrieši militārā apģērbā ar sejas maskām. Uz galda izvietotas kastītes ar termovizoriem līdzīgiem priekšmetiem.

Viens no vīriešiem, sākumā padevis labvakaru latviešu valodā, turpinājumu ātri paziņo krievu valodā: "Karavīri internacionālisti no Baltijas izsaka pateicību "Makaričam", Rjazaņas kustībai "Savējie" un sponsoriem par iedotiem termovizoriem, un ceram uz augošu antifašistu tendenci, kuri gatavi palīdzēt frontē."

Otrs vīrietis pirmā paziņojumu nobeidz ar latviešu valodā teiktu: "Liels paldies, draugi."

VDD aģentūrai LETA atzina, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ir sācis vienu kriminālprocesu aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā. LETA jau pērn rakstīja, ka šī lieta sākta pret Latvijas pilsoni, kurš pirms 15 gadiem dienējis Nacionālajos bruņotajos spēkos. Atvaļināšanas iemesls bijis disciplinārsods par patvaļīgu prombūtni.

Vienlaikus dienestā apliecināja, ka VDD pārbauda informāciju arī par citu personu, tajā skaitā minētajā video redzamo indivīdu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē.

Patlaban plašākus komentārus par šādiem gadījumiem VDD nesniedz.

LETA arī vēstījusi, ka VDD iepriekšējos gados bija sācis un nodevis kriminālvajāšanai kriminālprocesus pret Latvijas valstspiederīgajiem par karošanu Krievijas atbalstīto kaujinieku pusē Austrumukrainā. Atsevišķus apsūdzētos izdevās aizturēt Latvijā un notiesāt, bet pārējie izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

2015.gada 19.februārī stājās spēkā izmaiņas Krimināllikumā, kas aizliedz prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā ārvalstīs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas