Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VDD vērtēs Rasnača izteikumus par "latviski nerunājošu tīņu" uzvedību Imantā

Valsts drošības dienests (VDD) ir saņēmis partijas Alternative iesniegumu par bijušā tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) ierakstu mikroblogošanas vietnē Twitter par "latviski nerunājošu tīņu" uzvedību Imantā un izvērtēs to atbilstoši savai kompetencei, aģentūrai LETA apstiprināja dienestā.

Kamēr norisinās izvērtēšana, VDD no plašākiem komentāriem atturas.

"Kamēr Krievijā nebūs ārkārtas režīms, tikmēr RU propagandas vērotāji iekš TV vazāsies un uzspļaus visiem pašizolācijas pasākumiem Rīgā. Šovakar bija pilns bērnu rotaļu laukums ar latviski nerunājošiem tīņiem un bezatbildīgu māmiņu bērniem. Visā Imantā tas tā notiek?" bija lasāms Rasnača 30.martā veiktajā ierakstā, kas piesaistīja partijas uzmanību. 

Partijas iesniegumā VDD pausts viedoklis, ka politiķis ar ierakstu paziņojis, ka epidēmijas izplatīšanos veicina tieši mazākumtautību cilvēki. Attiecīgi Alternative uzskata, ka Rasnača ieraksts kvalificējams kā Krimināllikuma 78.panta pārkāpums, proti, kā nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšana.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam. Šajā laikā ārtelpās ir aizliegts pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem. Tāpat stingri nosacījumi jāievēro tirdzniecības vietām, tostarp, apmeklētājiem vienam starp otru ir jāievēro divu metru distance, savukārt tāda pat distance starp galdiņiem ir jānodrošina ēdināšanas vietās.

Top komentāri

jocīgi
j
Kāds tam sakars ar VDD? Tā situācija Imantā ir tāda.
nu re
n
Nekad neesmu atbalstījusi nacionāļus. Bet nu šī "aktivitāte" veidojas par viņu reklamēšanas pasākumu. Rasnača vēstījums: daudzi krievvalodīgie dzīvo Krievijas informatīvajā telpā (arī latvieši) - tieši tā arī ir. Bērnu laukumā Imantā (dzīvo galvenokārt krievvalodīgie) - arī tas nav apstrīdams, bērni un pusaudži neievēro prasību distancēties - vai to var apstrīdēt?
ļuļa
ļ
varbūt izteikumus vajag vērtēt pēc būtības, nevis formas, ko? jo pēc būtības rasnačs visu pareizi pateica, lai kā nu viņš man arī nepatiktu. varbūt jāvērtē minēto tīņu un viņu vecāku uzvedība, nevis rasnača izteikumi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas