Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VDI: Suntažos darba vietā mirušajam vīrietim pie iekārtas nebija jāstrādā

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi pārbaudi par traģisko nelaimes gadījumu kokapstrādes uzņēmumā SIA Upeslīči-Suntaži, kurā dzīvību zaudēja 57 gadus vecs vīrietis.

Jau ziņots, ka vīrietis tika ierauts tehnoloģiskajā iekārtā. Nelaime notikusi vakar Ogres novadā Suntažu pagastā. Izsaukumu glābēji saņēmuši ap plkst.16. Glābējiem ierodoties uzņēmumā, vīrietis jau bijis bez dzīvības pazīmēm.

Darba inspekcija skaidro, ka "cilvēks, labu gribot, ieraudzījis, ka iekārtā ieķēries koka atgriezums un vēlējies to izvilkt". Kā norāda VDI Zemgales reģiona inspekcijas vadītājs Valdis Dūms, bojāgājušais gan nav izslēdzis iekārtu un, liecoties pāri iekārtai, lai izvilktu atgriezumu, viņa jaka ierauta iekārtas zobratos. Vīrietis uzņēmumā strādājis nedaudz ilgāk par mēnesi.

Dūms norāda, ka bojāgājušajam pie šīs iekārtas nebija jāstrādā un viņš bijis nodarbināts citur kokapstrādes cehā. Vīrietis atgriezumu vēlējies izvilkt, kā jau minēts, "labu gribot".

Tāpat šobrīd vēl nav iespējams pateikt, kurš vainojams darbinieka nāvē - uzņēmums vai pats darbinieks. Darba inspekcija vēl pārbaudīs, vai darbinieks bijis apmācīts par darba drošību, kā arī to, vai konkrētā iekārta, kuras mehānisms bijis atsegts tā, lai tur varētu ieraut cilvēku, nav bijusi jānožogo.

Uzņēmuma SIA Upeslīči-Suntaži īpašnieks Rinalds Rode negadījumu skaidro kā traģisku apstākļu sakritību. Viņš uzskata, ka negadījums nav noticis ļaunprātīgi. Uzņēmumā drošības noteikumi ir skaidroti vairākkārt. Tiek ievākti visi nepieciešamie personu paskaidrojumi, notiek izmeklēšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas