Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Veic vēl vienas izmaiņas Cēsu rajona kartē

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisija trešdien pēc deputāta Staņislava Šķestera (ZZS) lūguma veica vēl vienas izmaiņas Cēsu novada kartē, pārceļot Taurenes pagastu no Raunas novada uz Vecpiebalgas novadu. Komisijas deputāti bija arī saņēmuši Taurenes pagasta padomes priekšsēdētāja Jāņa Vīlipa motivētu lūgumu veikt šādas izmaiņas.

Viens no iemesliem – Taurene un Vecbiebalga atrodas uz Madonas - Cēsu maģistrālā ceļa un sabiedriskā transporta sakari ar Raunu ir iespējami tikai caur Cēsu pilsētu. Tāpat Taurenes novads vēsturiski ir iekļāvies Piebalgas novadā, piedaloties arī Piebalgas novada svētkos.

Iepazīstoties ar pašvaldību vēstulēm, komisija tomēr nepiekrita Engures novada pārdēvēšanai par Milzkalnes novadu, jo tam nebija piekritušas visas novada pašvaldības, kurā ir Smārde, Lapmežciems un Engure.

Atgādinām, ka pēc Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas veiktajām izmaiņām kartē ir 109 novadi un 9 republikas pilsētas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Cēsu rajonu pārsteidz jaunās novadu robežas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas