Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vēja enerģijas asociāciju turpmāk vadīs Andris Vanags

Latvijas Vēja enerģijas asociāciju turpmāk vadīs enerģētikas uzņēmuma SIA Fortum Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Vanags, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvji.

Vanags norādīja, ka Vēja enerģijas asociācijas mērķis tuvākajiem gadiem ir strādāt sadarbībā ar valsts politikas veidotājiem un nozares uzņēmējiem, lai virzītos uz Latvijas enerģētikas un klimata plānā noteikto mērķi 2030.gadā sasniegt 50% atjaunojamās enerģijas īpatsvaru Latvijas enerģijas galapatēriņā.

"Latvijā tas noteikti ir iespējams ar arvien aktīvāku vēja, saules un citu atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanu, turklāt tas ir izdarāms ekonomiski pamatoti uz tirgus nosacījumiem. Mēs ar entuziasmu raugāmies uz valdības apņēmību veidot Latviju kā klimata politikas virzītāju, nevis tikai tendenču sekotāju," pauda Vanags.

Vanags ir Somijas enerģētikas korporācijas Fortum biznesa vadītājs Latvijā, Fortum Latvia valdes priekšsēdētājs un Jelgavas biomasas koģenerācijas stacijas vadītājs. Viņam ir vairāk nekā 20 gadu darba pieredze enerģētikas nozarē, projektu vadīšanā un uzraudzībā, kā arī uzņēmumu vadīšanā. Vanags darbojas arī Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas padomē, Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijā un Somijas Tirdzniecības palātā. 

Vienlaikus atbilstoši Vēja enerģijas asociācijas biedru lēmumam izveidota asociācijas padome. Padomē strādās Gatis Galviņš, Renārs Urbanovičs un Aleksejs Mitušovs. 

Vēja enerģijas asociācija ir dibināta 2006.gadā, lai sekmētu vēja enerģijas izmantošanu Latvijā. 

Top komentāri

Vera
V
Var piekrist tikai tada gadijuma, ja veja energetikas aktivisti nem uz sava rekina banka kreditus un darbojas un gustot pelnu, pardodot so energiju par tirgus cenam, atmaksa kreditus banka, bet nekada sie projekti nedrikst realizet uz Latvijas valsts vai ES nodoklu maksataju naudas, fondiem.
Blēžu bandas jaunais priekšnieks
B
!
jautājums
j
Kas ir valsts politikas veidotāji? Vai Martinsons un Co?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas