Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ventspilī bērnam ar acs traumu atsaka operatīvo transportu uz Rīgu

Septiņus gadus vecajai Ketlīnai uz sarežģītu operāciju, lai mēģinātu glābt negadījumā traumētu aci, ceļš no Venstpils līdz Rīgai bija jāmēro ar vecāku privāto automašīnu. Ātrās palīdzības mašīnu slimnīcas galvenā ārsta vietnieks atteicis, jo trauma neesot bijusi dzīvībai bīstama, vēsta laikraksts _Neatkarīgā. _Diemžēl Rīgā aci glābt neizdevās.

Negadījums norisinājies pagājušās svētdienas pēcpusdienā, kad mazā Ketlīna nokrita no koka. Kritiena rezultātā kreisajā actiņā iedūrās zars. Cietušais bērns no Užavas tika nekavējoties nogādāts Ventspils slimnīcā, bet tur konstatēts, ka ārstiem nav nedz aparatūras, nedz pieredzes tik sarežģītas operācijas veikšanai - tāda ir galvaspilsētā. Mediķis centies sarūpēt ātro palīdzību, kas aizvestu meitenīti, taču neveiksmīgi. Lēmumu atteikt ātrās palīdzības ekipāžu meitenītes aizvešanai uz Rīgu pieņēmis galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis, kurš no komentāriem laikrakstam atteicās.

Acu ārsts Paimans Emadi gan šaubās, vai Rīgā ar privātu transportu sastrēgumos iztērētā pusstunda bijusi izšķiroša. "Tur nebija labs stāvoklis. Aci varbūt tikai par kādiem 30% varēja saglābt – varavīksnene bija ārā, lēca novirzījusies. Trauma ļoti smaga," uzsver ārsts.

Katastrofu medicīnas centra vadītājs Mārtiņš Šics atzīst: "Varbūt cīņā par bērna aci vajadzēja izmantot zilo lampu sistēmu." Operatīvais transports, izmantojot bākugunis, galā nokļūtu ievērojami ātrāk, turklāt bērns ceļā atrastos pilnīgā guļus stāvoklī, un brigāde, iespējams, varētu viņam aiztaupīt vemšanu triju stundu garumā.

Bērna radinieki šobrīd apsver iespēju vērsties pret slimnīcu uzraudzības iestādēs. Savukārt Ventspils slimnīcas galvenais ārsts Valts Rauhvargers pārbaudi par sava vietnieka lēmumu negrasās sākt. Vismaz kamēr nesaņems oficiālu sūdzību.

Venstpils slimnīcai šī nebūtu pirmā sūdzība. Par ārstniecības pienākumu nolaidīgu pildīšanu apsūdzēti četri Ventspils mediķi. Divi ginekologi, rentgenologs un medicīnas māsa tiek vainoti, ka pirms diviem gadiem, veicot ķeizargrieziena operāciju kādai pacientei, viņas vēdera dobumā nepamanītu atstājuši auduma salveti. Sieviete tūlīt pēc tam sūdzējusies par sliktu pašsajūtu, taču sekojošajos rentgenogrāfijas, ultrasonogrāfijas un datortomogrāfijas izmeklējumos svešķermenis nav atklāts. Pēc dažiem mēnešiem paciente ar veselības problēmām atkal ievietota slimnīcā, veikta atkārtota operācija un tikai tad salvete izņemta. Svešķermenis tikmēr jau paspējis izraisīt iekaisumu un iekšējo orgānu bojājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas