Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VIDEO: Kā Rīgā ieradās ASV Blackhawks helikopteri

Portāls Diena.lv_ un LMT Straume piedāvā video no ASV Gaisa spēku kaujas brigādes Fēnikss ierašanās Rīgā un helikopteru Blackhawk nogādāšanu Rīgas lidostas angārā, kur to sagatavos tālākai nogādei Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.
ASV Gaisa spēku transportlidmašīna C5 Globemaster, kas ir otra lielākā pasaulē, ar UH-60 Blackhawk helikopteriem ieradušies Rīgā 1. martā Operācijas Atlantic Resolve ietvaros kopā ar 10. Aviācijas brigādes vienības Fēnikss karavīriem. 

10. Aviācijas brigādes 3. Vispārējā atbalsta aviācijas bataljona vienība FĒNIKSS ir pirmā aviācijas brigāde, kas ierodas Eiropā rotācijas kārtībā ar mērķi demonstrēt ASV un NATO valstu apņēmību aizsargāt drošību Eiropā. Fortdramā, Ņujorkas štatā bāzētā brigāde kopumā uz Vāciju, Latviju un Rumāniju nosūtīs ap 2200 karavīru, 86 helikopterus un vairāk nekā 700 aprīkojuma vienību. 

Ap 60 vienības pārstāvju Lielvārdes gaisa bāzē veiks aviācijas operācijas un piedalīsies starptautiskās mācībās operācijas Atlantic Resolve ietvaros. 

 

Top komentāri

Zemessargs
Z
Vistīrākā OKUPĀCIJA, ar MIERA uzturēšanu-nekāda sakara. Paprasiet Japāņiem, Bēļģiem,tiem pašiem Vāciešiem ko ASV karavīri sastrādājuši kopš WW2.Un neviens nav SODĪTS.
Vārds
V
NATO kā agresīva organizācija izvazā savus alvas zaldātiņus pa visu pasauli. Nu jau arī pat Baltijas valstīs pie pašas Krievijas sāk ķēmoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas