Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Rīgā ieradies Tallink prāmis no Vācijas ar repatriētajiem baltiešiem

Ceturtdienas vakarā ap plkst.23 Rīgas ostā piestāja Tallink prāmis no Vācijas pilsētas Zasnicas ar teju 500 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem, no kuriem daudzi ceļošanas ierobežojumu dēļ iepriekš bija saskārušies ar problēmām nokļūt atpakaļ dzimtenē.

Kā novēroja aģentūra LETA, prāmi ostā sagaidīja Ostas policijas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki - visi tērpušies speciālos aizsargtērpos.

Ostas teritorijā uzslietas daudzas oranžas teltis, kurās pasažieriem paredzētas mediķu apskates.

 

Kā klātesošajiem pastāstīja Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas kontroles nodaļas vadītājs Juris Dalbiņš, kurš vada prāmja sagaidīšanas operāciju, vispirms no peldlīdzekļa nobrauks un pa kolonnām sastāsies visas automašīnas, bet tikai pēc tam tiks ļauts nokāpt pasažieriem. Plānots ieceļotājus pārmeklēt arī ar kinologiem, bet autovadītāju izelpā pārbaudīt alkohola koncentrāciju.

Daļu ārvalstnieku ieceļotāju sagaidīt atbraukuši vēstniecību organizēti autobusi. Palēnām pie ostas sāk pulcēties arī taksometri.

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, uz prāmja klāja redzamie cilvēki ir mierīgi, viņu rīcībā nav manāmas nekādas panikas pazīmes.

Kā ziņots, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgo automašīnas līdz robežai pavadīs Valsts policija, savukārt Latvijas pilsoņiem pēc nokāpšanas no pramja nāksies aizpildīt Valsts robežsardzes izsniegtās anketas, kurās viņiem, cita starp arī būs nepieciešams apliecināt, ka viņi divas nedēļas pavadīs pašizolācijā. 

Tallink prāmis Romantika ar Eiropā iestrēgušajiem Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem no Zasnicas izbrauca vēlā trešdienas, 18.marta, vakarā. Pavisam kopā uz borta ir 476 pasažieri un 152 automašīnas. 203 pasažieri ir Latvijas valstspiederīgie.

Jau ziņots, ka izņēmuma kārtā speciāli noorganizētais prāmja reiss ir viena no retajām iespējām Vācijā palikušajiem Baltijas valstu iedzīvotājiem nokļūt atpakaļ mājās laikā, kad jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ Latvijā starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti un Polija savas robežas ir slēgusi.

Atļauju šim kuģim izņēmuma kārtā ienākt Rīgas ostā devis Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Top komentāri

Es visu sapratu
E
TALLINK nosaukums ir radies no LV satiksmes ministra vārda un uzvārda :) TĀLis LINKaits
desanta vienība "COVID" ...
d
... ieradusies "glābt" Latviju ...
jkjkjkjkj
j
Kosmopolītu pabirām pēkšņi dzimtenes savajadzējies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas